Dos ‘viatges’ en una mateixa visita

Lucky Road i Matanzas: una cortina separa el sud-est asiàtic a Cuba

  • Aquests restaurants del Gòtic comparteixen local. Si creues una porta, canvies d’atmosfera i de gastronomia. Però en tots dos pots demanar els plats orientals i cubans d’un i de l’altre

Lucky Road i Matanzas: una cortina separa el sud-est asiàtic a Cuba
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

¿A quin lloc del món pots passar de Hanoi a l’Havana o de Seül a Santiago de Cuba en el temps que es tarda a descórrer una cortina? A Barcelona: allà hi ha el Lucky Road (Simó Oller, 2) i el Matanzas (Ample, 18), que tenen els locals connectats entre si. Estèticament són dos mons oposats, perquè un està consagrat als plats més coneguts i populars del sud-est asiàtic i l’altre, a la gastronomia cubana.

Però comparteixen cuina, de manera que si vas al Lucky Road pots demanar la tradicional sopa vietnamita 'pho bo (caldo de vedella, vedella, fideus d’arròs) i una 'burger de ‘ropa vieja’ (vedella esmicolada, ceba llimonada, maionesa de chipotle), o viceversa si et va més l’ambient relaxat i tropical de Matanzas.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Una oferta curiosa que s’agraeix més que mai en aquests temps en què no es pot viatjar lluny. Allí, tan aviat ataques un pollastre fregit cobert amb panko a l’estil coreà (pica el just i necessari) com un sandvitx cubà (pa de brioix, porc marinat en suc de taronja, all i espècies, cogombrets, formatge, salami, pernil i mostassa).

A Lucky Road serveixen un menú de migdia que inclou, de primer, rotlles de primavera (alfàbrega, enciam, menta, julivert, ‘xiitake’ i pastanaga) o ‘wonton’ de porc o gambes, i ‘pad thai’ o ‘masaman curri’ de segon. Amb beguda costa 12 €.

Notícies relacionades

Al Matanzas no fan menús perquè hi ha propostes que al cap i a la fi son plats combinats, com el pollastre fregit amb amanida de mango (11 €) o la capseta de costella, amb costella de porc amb barbacoa de guaiaba, fesols i ‘tostones’ (14€).

‘Delivery’ amb carmanyoles reciclables

Una altra curiositat: tots dos entreguen menjar a domicili amb carmanyoles reciclables Bûmerang que es tornen després d’utilitzar-les. Perquè es pot reciclar fins i tot viatjant a l’altre costat del món.n