Agafa els bastonets

Quatre bons restaurants japonesos més enllà del ‘sushi’

  • Una bona manera de disfrutar dels infinits matisos de la gastronomia nipona és visitar aquests quatre restaurants que han obert en els últims mesos a Barcelona

Quatre bons restaurants japonesos més enllà del ‘sushi’
Es llegeix en minuts

La gastronomia japonesa és rica en matisos. Dit d’una altra manera, no tot és ‘sushi’. I això es comprova visitant aquests quatre bons restaurants que han obert en els últims mesos.

Arigato

Titulava Pau Arenós la seva crònica sobre aquest restaurant amb un «Arigato: que bé que es menja a la gelateria». Perquè Sebastián Mazzola i Sussie Villarico només volien vendre gelats, però el talent culinari es va imposar i ofereixen plats japonesos i sake. Molt bons els udon de porc, l’albergínia escalivada, desfilada i barrejada amb bolets enoki i amanida amb vinagre i un fons fosc i la coliflor escaldada i rustida, amb mantega ‘noisette’, ‘miso’, tofu i praliné de pinyons. Més informació aquí sobre l’Arigato.


Sensato

Ryuta i Aya Sato han obert una barra de ‘sushi’ en un mini menjador sota una volta catalana: els seus 6 tamborets són els més desitjats de Barcelona. «Entre dos i tres mesos d’antelació», expliquen. Un dels restaurants imprescindibles del 2021 segons pau Arenós, que va visitar els cuiners i que va escriure aquí la crònica sobre el Sensato.


Sun Taka

El cuiner, originari d’Osaka, col·loca sobre la barra plats d’altura que treballa amb dits i ganivets afilats. «Jo no soc un ‘sushiman’. M’agrada més preparar un altre tipus de plats», explica Mitsutaka Kawata, el xef del restaurant, on serveix plats com el tàrtar de tonyina amb alvocat i paper d’arròs, el lingot de ventresca a la flama amb mostassa i tiges de ‘wasabi’, la tempura de cranc de closca tova i les ‘gyozes’ de porc ibèric. Aquí tens més informació sobre el Sun Taka.


Soluna

Et pot interesar

Obrir un restaurant i disposar immediatament d’un plat emblemàtic. Això és el que Teppei Nii ha aconseguit amb la pizza japonesa de cocotxes de bacallà al seu restaurant, que començava a brillar quan es va decretar el confinament total per l’estat d’alarma a causa de la pandèmia. Però atenció, perquè hi ha molts més plats interessants. Per saber-ne quins, cliqueu aquí: és la crònica de Pau Arenós sobre el Soluna.