Sabors del Mediterrani

Paco Pérez reobre Miramar amb una oda a la gastronomia marina

  • El restaurant de Llançà, amb dues estrelles Michelin, torna amb el menú degustació ‘MAЯ 21, 25 idees’

Paco Pérez reobre Miramar amb una oda a la gastronomia marina
1
Es llegeix en minuts

Paco Pérez ha obert temporada al seu restaurant insígnia, Miramar (Llançà), amb dues estrelles Michelin, amb un menú degustació titulat ‘MAЯ 21, 25 idees’. El xef català amb més estrelles (en té tres més per Enoteca, a Barcelona, i Cinco, a Berlín) manté la seva aposta per la gastronomia marina, inspirada en la Mar d’Amunt, com es coneix l’Alt Empordà, la comarca on hi ha el restaurant. Ja ho va fer en la temporada 2020, inusualment curta a causa de la pandèmia. El nou menú degustació gira entorn de 25 idees que posen el focus en el producte i en la tècnica al seu servei per realçar sabors i textures.

A més del menú degustació, que es va modificant amb matisos propis de cada temporada, la proposta gastronòmica de Miramar també compta amb un altre menú més breu (de dia i de nit), que repassa la tradició culinària del xef i incorpora clàssics com els seus arrossos. Aquest any rep el nom de ‘Memòria, Territori i Cultura’.

Carta amb 15 referències clàssiques

Notícies relacionades

Així mateix, també es pot optar per la carta, amb 15 referències clàssiques, entre les quals destaquen els arrossos de cada temporada, bocins tradicionals i d’avantguarda, productes tradicionals ibèrics i catalans i plats clàssics de Paco Pérez, com les cloïsses, ‘gelée’ de la seva aigua, llima i gingebre (any 1994), tàrtar d’ostres, caviar i aire de poma (2000) o els peus de porc amb cogombres de mar, bolets i herbes fresques (1992).

Qualssevol de les propostes es poden regar amb els suggerències del sommelier Toni Gata, que ofereix una proposta de maridatge o una selecció d’entre les abundants referències amb què compta, amb presència de vins de l’Empordà, nacionals i internacionals.