Platets i platassos

Els Roca obriran un restaurant «normal»

  • L’establiment estarà al número 1 de la Plaça de l’Oli de Girona, amb una oferta de guisats i on cuinarà Elisabet Nolla

undefined43861867 pla mig dels tres germans roca  josep  jordi i joan  imatge 180620182551

undefined43861867 pla mig dels tres germans roca josep jordi i joan imatge 180620182551 / Laura Busquets

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Normal» és la paraula que repeteix Josep Roca per explicar el concepte, i també el nom, del restaurant que obriran en un parell de mesos a Girona. L’espai ja existeix i està equipat amb una cuina: va ser el Llevataps i fa cantonada al número 1 de la Plaça de l’Oli. 

«El normalisme també és un corrent filosòfic: volem que sigui una cosa natural, directa, espontània», explica Josep, en aliança amb els seus germans, Joan i Jordi.

Ja van intentar un bar de vins especialitzat en el xerès, però la cosa es va torçar: ja se sap, el 2020.

A última hora de la tarda de dijous dia 3, el Pitu, com se’l coneix familiarment, va penjar al seu Instagram un missatge enigmàtic i, alhora, consistent: «El més normal, obrirem un nou restaurant. Properament, en uns mesos. UN RESTAURANT NORMAL A UNA CANTONADA NORMAL D’UNA CIUTAT NORMAL». Normal, doncs, per a l’eternitat.

‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Però en ‘codi Roca’, ¿què és el normal? «Hi haurà guisats, platets, cassoles...». Ja, però ¿les mandonguilles seran normals o especials? «Poden ser de moltes coses, potser són d’ànec, ja es veurà». Al capdavant de les cuines, Elisabet Nolla, i a la sala, Joaquim Cufré. I el preu, entre 50 i 70 €. L’ideari està en construcció, però en els sinònims són reveladors: habitual, corrent, comú, usual, freqüenti, ordinari, acostumat, lògic, natural

Notícies relacionades

Amb Normal cobreixen pràcticament l’espectre de la restauració: el bar popular és Can Roca, feu dels pares; El Celler de Can Roca, de tres estrelles, el-millor-del-món, és el pic de la construcció i Mas Marroch, la cúpula sota la qual reverdeixen els clàssics, i els clàssics-moderns. Si cal llançar una capcinadeta, Casa Cacao.

Carta de vins, clar, normal: plaer-preu, diu el Pitu. Quan van assessorar el restaurant Numun, ja fa anys i només a la memòria dels veterans, la carta de bones ampolles estava ordenada per preus. Això també seria bastant normal.