Sabors fumats

Asado Barcelona: llenya a les ‘burgers’

  • El nou restaurant del passatge de Pellicer ofereix una carta reduïda però convincent d’hamburgueses de carn ecològica i platillos cuinats amb brases de fusta i carbó

Asado Barcelona: llenya a les ‘burgers’
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La cosa fa molt mala pinta al món de la restauració, però ve de gust animar-se amb qualsevol petit detall que convidi a l’optimisme, i això passa quan es descobreix un nou restaurant al passatge de Pellicer: Asado Barcelona. Aquest nou negoci no té res a veure amb l’alta cuina, sinó amb el mos més popular d’avui dia. Ubicat al número 12 del carreró més gastro de la ciutat (en tot just un hectòmetre de longitud hi ha un restaurant gairebé cada 10 metres), serveix ‘burgers’, patates fregides, croquetes, aletes i llardó de pollastre, bròcoli a la brasa i ‘nuggets’ de botifarró fets en una graella argentina de llenya i carbó que els aporta un sabor diferenciador. Sota, cavall i rei, sí, però aquí han sabut convertir aquests pocs plats en cartes guanyadores.

Carn de vaca madurada durant 30 dies

Hi manen les hamburgueses (cinc, més dos d’infantils) amb carn ecològica de Cal Tomàs de vaques d’almenys vuit anys que pasten en llibertat i que ha madurat 30 dies. Gairebé totes poden ser dobles, una opció que anirà de primera als més famolencs tot i que amb les normals ompliràs el pap de sobres. Especialment si es demanen patates fregides, que tallen a mà i preparen amb sal de romaní.

El ‘hit’ de la casa és El Do, amb un punt dolçàs pel brioix caramel·litzat i la salsa amb sucre morè en la qual s’ha marinat la carn de vaca vella que fumen en el seu punt just amb la brasa de carbó i llenya. Els vegans i vegetarians tenen la seva opció amb una que porta heura, maionesa i formatge cheddar vegans, salsa chimichurri i quètxup casolans, ceba vermella en escabetx i enciam.

Però cal guardar lloc per a les seves croquetes, que són d’escàndol. Contundents, cruixents per fora, denses per dins, amb un sabor potent i fumat i un toc picant, podrien entrar en la llista de les millors de la ciutat sense baixar de l’autocar. Així va ser. Porten entranya de vaca vella fumada, cansalada viada cuinada i paprika. ‘Top’, ‘top’, ‘top’.

Notícies relacionades

De postres, només dues opcions: ‘cheesecake’ de maracujà i ‘mousse’ de xocolata. Tot ho elaboren al restaurant. També la carta de begudes és reduïda: vuit vins naturals catalans, un parell de cerveses artesanes de la barcelonina Garage Beer Co i refrescos.

Al migdia, hi ha un menú per 13,50 euros que inclou ‘burger’, patates fregides, beguda i postres.