Recepta exclusiva

Així es fa la mona de Pasqua que ha ideat Lluc Crusellas per a ‘Cata Mayor’

Aquesta peça fàcil de preparar té molta xocolata i una base de pa de pessic

Així es fa la mona de Pasqua que ha ideat Lluc Crusellas per a ‘Cata Mayor’
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Malgrat el títol de vencedor del World Chocolate Masters 2022, Lluc Crusellas també fa peces dolces gens elitistes. Com a exemple d'això, el responsable creatiu de la pastisseria El Carme (Vic) proposa aquesta mona de Pasqua senzilla amb molta xocolata sobre una base de pa de pessic que ha ideat per a ‘Cata Mayor’. Tan deliciosa com d’altres que ven a l’obrador de la rambla de les Davallades, 21, de Vic.

Per al pa de pessic

Ingredients

  • 4 ous

  • 100 g de sucre

  • 70 g farina

  • 30 g de cacau

Elaboració

  1. Bateu bé els ous amb el sucre fins que tinguin una textura consistent.

  2. Barregeu de manera suau la farina prèviament tamisada i el cacau.

  3. Dosifiqueu-ho en un motllo d’uns 18 centímetres de diàmetre.

  4. Enforneu-ho 180ºC durant 35 minuts.

Per a la cobertura de xocolata

Ingredients

  • 400 g de nata

  • 340 g de xocolata amb llet

  • 90 g de xocolata negra 70%

  • 60 g de sucre

  • 100 g de llet freda

  • 2 fulls de gelatina

  • 1 g de vainilla en pasta

Notícies relacionades

Elaboració

  1. Escalfeu la nata amb el sucre a 90ºC.

  2. Quan hagi assolit la temperatura, llanceu-la sobre la xocolata i barregeu-ho fins que aquest quedi desfet i uniforme.

  3. Hidrateu els fulls de gelatina i incorporeu-los-hi juntament amb la vainilla.

  4. Una vegada ho tingueu tot ben barrejat, incorporeu-hi la llet freda.

  5. Recobriu el pa de pessic.

  6. Deixeu-lo refredar.

Decoració

  1. Un ou de Pasqua pintat i petits detalls amb xocolata blanca poden ser l’opció més senzilla per decorar.