Recepta exclusiva
Així es fa la mona de Pasqua que ha ideat Lluc Crusellas per a ‘Cata Mayor’
Aquesta peça fàcil de preparar té molta xocolata i una base de pa de pessic
Malgrat el títol de vencedor del World Chocolate Masters 2022, Lluc Crusellas també fa peces dolces gens elitistes. Com a exemple d'això, el responsable creatiu de la pastisseria El Carme (Vic) proposa aquesta mona de Pasqua senzilla amb molta xocolata sobre una base de pa de pessic que ha ideat per a ‘Cata Mayor’. Tan deliciosa com d’altres que ven a l’obrador de la rambla de les Davallades, 21, de Vic.
Per al pa de pessic
Ingredients
4 ous
100 g de sucre
70 g farina
30 g de cacau
Elaboració
Bateu bé els ous amb el sucre fins que tinguin una textura consistent.
Barregeu de manera suau la farina prèviament tamisada i el cacau.
Dosifiqueu-ho en un motllo d’uns 18 centímetres de diàmetre.
Enforneu-ho 180ºC durant 35 minuts.
Per a la cobertura de xocolata
Ingredients
400 g de nata
340 g de xocolata amb llet
90 g de xocolata negra 70%
60 g de sucre
100 g de llet freda
2 fulls de gelatina
1 g de vainilla en pasta
Elaboració
Escalfeu la nata amb el sucre a 90ºC.
Quan hagi assolit la temperatura, llanceu-la sobre la xocolata i barregeu-ho fins que aquest quedi desfet i uniforme.
Hidrateu els fulls de gelatina i incorporeu-los-hi juntament amb la vainilla.
Una vegada ho tingueu tot ben barrejat, incorporeu-hi la llet freda.
Recobriu el pa de pessic.
Deixeu-lo refredar.
Decoració
Un ou de Pasqua pintat i petits detalls amb xocolata blanca poden ser l’opció més senzilla per decorar.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- Dues vendes de centres comercials en un any
- L’Hospitalet es consolida com a pilar econòmic de Catalunya
- L’H, centenari com a ciutat El sector empresarial confia el futur econòmic al pol biomèdic
- L’H, centenari com a ciutat David Quirós, alcalde de l’Hospitalet: "Les decisions que impacten en l’Hospitalet es prenen ara a l’Hospitalet"
- L’H, centenari com a ciutat | La superfície comercial El Gran Via 2 canviarà de mans per atraure els visitants de la Fira
