Recepta exclusiva
Així es fa la mona de Pasqua que ha ideat Lluc Crusellas per a ‘Cata Mayor’
Aquesta peça fàcil de preparar té molta xocolata i una base de pa de pessic

Malgrat el títol de vencedor del World Chocolate Masters 2022, Lluc Crusellas també fa peces dolces gens elitistes. Com a exemple d'això, el responsable creatiu de la pastisseria El Carme (Vic) proposa aquesta mona de Pasqua senzilla amb molta xocolata sobre una base de pa de pessic que ha ideat per a ‘Cata Mayor’. Tan deliciosa com d’altres que ven a l’obrador de la rambla de les Davallades, 21, de Vic.
Per al pa de pessic
Ingredients
4 ous
100 g de sucre
70 g farina
30 g de cacau
Elaboració
Bateu bé els ous amb el sucre fins que tinguin una textura consistent.
Barregeu de manera suau la farina prèviament tamisada i el cacau.
Dosifiqueu-ho en un motllo d’uns 18 centímetres de diàmetre.
Enforneu-ho 180ºC durant 35 minuts.
Per a la cobertura de xocolata
Ingredients
400 g de nata
340 g de xocolata amb llet
90 g de xocolata negra 70%
60 g de sucre
100 g de llet freda
2 fulls de gelatina
1 g de vainilla en pasta
Elaboració
Escalfeu la nata amb el sucre a 90ºC.
Quan hagi assolit la temperatura, llanceu-la sobre la xocolata i barregeu-ho fins que aquest quedi desfet i uniforme.
Hidrateu els fulls de gelatina i incorporeu-los-hi juntament amb la vainilla.
Una vegada ho tingueu tot ben barrejat, incorporeu-hi la llet freda.
Recobriu el pa de pessic.
Deixeu-lo refredar.
Decoració
Un ou de Pasqua pintat i petits detalls amb xocolata blanca poden ser l’opció més senzilla per decorar.
- Innovació residencial Així és la casa de dues plantes d’Amazon: una llar amb tot inclòs i per menys de 25.000 euros
- Alerta INUNCAT La pluja torrencial colpeja el Vallès, el Maresme i el Barcelonès i deixa calamarsa i riuades en diversos municipis
- Un clàssic "Autèntiques i picants": el bar de Rubí aclamat per les seves patates braves
- Entrevista Jordi González: «Després d’aquesta malaltia que gairebé acaba amb mi si faig alguna cosa és perquè em surt del cor»
- Dia mundial Borja Suberviola, metge intensivista: «Als hospitals cada vegada veiem més infeccions que acaben en sèpsia»
- Barcelonejant Les 56 espelmes de Collboni i l’optimisme de la Casa Gran empresarial
- Alerta INUNCAT La pluja torrencial colpeja el Vallès, el Maresme i el Barcelonès i deixa calamarsa i riuades en diversos municipis
- Ésser humà avui
- BAIXA CONTRA EL VALÈNCIA Flick critica De la Fuente per alinear Lamine Yamal lesionat
- Protecció de la fauna Les poblacions de linx ibèric d’Espanya i Portugal trenquen el seu aïllament i aconsegueixen connectar-se