Saló de la Xocolata a París
El català Lluc Crusellas, millor xocolater del món
El pastisser de Vic queda primer en la vuitena edició del World Chocolate Masters
És el primer espanyol a aconseguir aquest prestigiós guardó atorgat a París

Les millors postres amb xocolata del món les fa un català de Vic. El pastisser Lluc Crusellas, 27 anys, s’ha coronat aquest dilluns a la tarda a París com el campió de la vuitena edició del World Chocolate Masters. Ha sigut el primer espanyol a guanyar aquest prestigiós certamen que premia el millor xocolater del món.
Després d’haver-se preparat de manera gairebé exclusiva per a la competició durant l’últim any, Crusellas partia com un dels favorits. Va obtenir el millor resultat després de les primeres proves de dissabte i aquest dilluns es va confirmar la seva victòria, amb un total de 434 punts.
El van acompanyar al podi el representant de França, Antoine Carréric (segon amb 405 punts), i el de Grècia, Nicolas Nikolakopoulos (tercer amb 404)
«És una recompensa a la feina [...] i sobretot vull compartir aquest premi amb tota la gent que m’acompanya aquí», va afirmar un eufòric Crusellas, recolzat per una delegació de més de 70 persones, formada per familiars i molts dels seus companys a El Carme Pastisseria de Vic i el grup PaVic d’Osona.
Va destacar com a claus de l’èxit «l’esforç, la dedicació i l’entrenament», a més del «fet de cuidar tots els moviments». «Hem portat tota l’herència de la pastisseria espanyola [...]. Es tracta d’un reconeixement per a tota la gent del sector», va dir sobre un guardó que també premia la prestigiosa gastronomia catalana i espanyola.
Un elefant de xocolata
Un elefant de xocolataEl torneig va tenir lloc entre dissabte i dilluns al parc d’exposicions de la Porta de Versalles (sud-oest de la capital francesa), on se celebra des de divendres el Saló de la Xocolata. Va consistir en sis proves: la preparació d’una escultura de xocolata de tres metres d’alt, d’una escultura petita d’un màxim de cinc quilos, d’unes postres, un bombó, un snack i d’un ‘petitfour’.
Notícies relacionadesA més d’haver quedat primer en la classificació final, Crusellas va rebre el premi de la millor escultura gegant. Per a aquesta prova, va presentar un elefant esculpit amb xocolata. Amb ell, volia reflectir el seu interès per la natura i el medi ambient.
«Has entès perfectament els criteris del concurs», va destacar el jurat durant l’acte d’entrega del premi. «Les teves habilitats van impressionar el jurat [...]. Tens una visió molt interessant sobre el disseny i també ens ha agradat la teva capacitat per reciclar aliments», van afegir els degustadors sobre Crusellas. Sens dubte, un dels mestres de la xocolata i el dolç a tenir molt en compte.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Tall de llum Una avaria deixa 1.200 abonats sense electricitat durant tota la nit a Barcelona
- Dos morts en un incendi agrícola a la Segarra
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Sèries 'Desaparegut', el fenomen que ha arribat al número 1 de Netflix: "Mai m’hauria imaginat que l’èuscar m’obriria camí com a actor"
- La UE debatrà de nou l’oficialitat del català el 18 de juliol
- Joan Carles I es reivindica amb unes memòries després de cinc anys d’‘autoexili’
- La consellera de Salut, en contra d’ampliar el Prat
- Els convocants afirmen que tres de cada quatre jutges i fiscals secunden l’aturada