Recepta
Aquest és el truc de Karlos Arguiñano per fer l’ensaladilla russa perfecta
El mediàtic xef dona la llista dels ingredients bàsics i com i quant temps cal coure’ls
La tradicional recepta d’ensaladilla russa amb patata, pastanaga, ou i tonyina amb maionesa elaborada per Karlos Arguiñano és tot un reclam, sobretot, en aquests mesos en què la calor s’intensifica.
És un plat clàssic, senzill i molt refrescant que, no obstant, té un truc perquè la seva elaboració sigui tot un èxit.
El xef de Zarauz rebel·la aquest ‘secret’ per fer una ensaladilla boníssima. Patata, pastanaga, maionesa, tonyina en conserva, olives farcides, ou dur i uns quants pèsols en conserva són els únics ingredients d’una recepta que ve de gust sempre. Tanmateix, Arguiñano explica com treballar la patata perquè l’ensaladilla russa sigui perfecta, explica directoalpaladar.
No val qualsevol patata: sempre és preferible optar per una patata nova o de varietats com kennebec, red pontiac o spunta, més adequades per bullir-les.
I no només importa el tipus de patata, sinó principalment com es cuina, i és aquí on entra la mà d’Arguiñano per preparar les seves patates i que quedin de meravella per a l’ensaladilla russa.
Notícies relacionadesEs tracta, explica el xef basc a Hogarmanía, de «posar les patates netes i amb pell a coure a foc suau en una cassola amb aigua freda». Després hi afegeix les pastanagues, pelades, i cou el conjunt uns 25 minuts. Després d’aquest temps, hi afegeix també els ous i ho deixa coure deu minuts més.
Quan tot està cuit, escorre l’aigua i deixa que es temperin les verdures i l’ou abans de tallar-ho tot en forma de dauets i afegir-ho al bol on acabarem de preparar l’amanida incorporant-hi altres ingredients com la tonyina esgrunada, les olives picades, un grapat de pèsols i maionesa al gust.
- Sistema sanitari Catalunya congela l'ampliació dels cribratges de càncer per falta de pressupostos i professionals
- PATRIMONI La Sagrada Família ja és l’església més alta del món
- Intriga amb rerefons social i polític
- La gestió de la dana L’exconsellera Pradas, sobre la tarda del 29-O: "No sabia on era Mazón"
- El futur de l’educació El reforç de l’oralitat des d’infantil millora la lectoescriptura i l’èxit escolar
- Efectes de la hiperpaternitat Els pares helicòpter arriben a la universitat: «Venen a demanar explicacions sobre les notes»
- Apunts polítics de la setmana ¿Què guanya i què perd Puigdemont amb la seva ruptura amb Sánchez?
- La rutina d’exercicis de la Rosalía amb la qual s’atreveix fins i tot amb l’òpera: “Tots els espectacles exigeixen que estigui en plena forma”
- Un empresari espanyol resident a la Xina revela com veuen l’okupació a Àsia: «No els entra al cap, pensen que m’ho invento»
- Comunitat Valenciana Dirigents del PP valencià demanen una sortida a la crisi amb Mompó de nou líder
