Últim mos de l’any

4 receptes fàcils per triomfar la nit de Cap d’Any

  • Et proposem un entrant, primer plat, segon i postres perquè deixis els convidats amb la boca oberta

4 receptes fàcils per triomfar la nit de Cap d’Any
2
Es llegeix en minuts

Ja sonen les campanades dela nit Cap d’Any i segur que encara hi ha qui no sap quins plats presentar als familiars i amics per al sopar. Tot i que dominis la cuina a la perfecció o, en el seu defecte, no tinguis gaire traça als fogons, hi ha desenes de receptes fàcils i bones amb les quals sorprendre els convidats.

A continuació et detallem alguns plats amb què, sens dubte, triomfaràs.

1. Canapè de salmó, formatge crema i mel

Els entrants solen ser el plat estrella de la festa. El pica-pica és una cosa molt espanyola i, per tant, quina millor manera de començar el sopar de Cap d’Any que amb uns rotllets de salmó senzills i que segurament agradaran a tothom.

Ingredients

  • 100 g de salmó fumat

  • 125 g de formatge crema

  • 15 ml de nata líquida

  • 8 panets per a canapès

  • 15 ml de mel

  • Sal al gust

  • Pebra negra molta al gust

Elaboració:

  1. Barreja el formatge crema, la nata i la mel en un bol. Salpebra-ho el gust.

  2. Unta la barreja sobre els panets –si és pa fresc els torrem primer–.

  3. Afegeix el tall de salmó –talla cada un a quatre per repartir–.


2. Gambots en salsa d’ostres

El marisc sempre és present a totes les cases a les festes nadalenques, però més enllà de la gamba cuita o el llagostí a la planxa, podem donar un toc al plat i anar una miqueta més enllà per deixar bocabadats els comensals.

Ingredients

  • 12 gambots

  • 1 all

  • Salsa d’ostres

  • Salsa de soja

  • Aigua

  • Cibulet per decorar

Elaboració:

  1. Pela els gambots. En un bol recull el contingut dels caps, prement-los entre els dits. Salteja les cues fins que tinguin un color taronja intens i reserva-les.

  2. Pica l’all i daura’l una mica. Afegeix-hi tres cullerades de la salsa d’ostres i el corall dels caps, removent fins que s’integri.

  3. Incorpora-hi dues cullerades de salsa de soja i mig vas d’aigua, removent-ho bé.

  4. Deixa que la salsa redueixi i reintegra les cues de gambes a la paella.


3. Salmó agredolç

Segur que arribat el sopar, la taula es divideix entre els més carnívors i els que prefereixen el peix. Més enllà de filets en salses o Wellington, xais i garrins, el peix pot ser una idea saborosa com a plat principal.

Ingredients

  • 800 g-1 kg de lloms de salmó

  • 4 cullerades de mel

  • 3 alls

  • 3 cullerades de salsa de soja

  • 1 cullerada de vinagre d’arròs

  • 1 cullerada d’oli de sèsam

  • 1 cullerada de gingebre fresc ratllat.

Elaboració:

  1. En un bol, prepara una salsa barrejant tots els ingredients (menys el salmó).

  2. Col·loca els lloms de salmó en una safata de forn amb paper d’alumini i pinta’ls abundantment amb la salsa.

  3. Embolica els lloms amb el paper d’alumini i enforna-ho durant 15-20 minuts a 200 graus.


4. Mousse de cava

Arriba l’hora de les postres, els torrons, els polvorons i massapans... però cal deixar espai per al raïm. Si vols una cosa lleugera i que ajudi a fer baixar el tiberi, aquesta és la teva recepta.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 4 g de gelatina neutra

  • 75 g de nata

  • 50 g de cava

  • 2 clares d’ou

  • 50 g de sucre llustre

  • Gerds per decorar

Elaboració:

  1. Escalfa la nata junt amb el sucre fins que comenci a bullir.

  2. Retira-ho del foc, afegeix-hi la gelatina, remou-ho i aboca-hi el cava.

  3. Bat les clares a punt de neu i afegeix-les a la preparació a poc a poc.

  4. Refrigera-ho tres hores i serveix-ho decorant-ho amb gerd deshidratat o xocolata.