Últim mos de l’any
4 receptes fàcils per triomfar la nit de Cap d’Any
Et proposem un entrant, primer plat, segon i postres perquè deixis els convidats amb la boca oberta

Ja sonen les campanades dela nit Cap d’Any i segur que encara hi ha qui no sap quins plats presentar als familiars i amics per al sopar. Tot i que dominis la cuina a la perfecció o, en el seu defecte, no tinguis gaire traça als fogons, hi ha desenes de receptes fàcils i bones amb les quals sorprendre els convidats.
A continuació et detallem alguns plats amb què, sens dubte, triomfaràs.
1. Canapè de salmó, formatge crema i mel
Els entrants solen ser el plat estrella de la festa. El pica-pica és una cosa molt espanyola i, per tant, quina millor manera de començar el sopar de Cap d’Any que amb uns rotllets de salmó senzills i que segurament agradaran a tothom.
Ingredients
100 g de salmó fumat
125 g de formatge crema
15 ml de nata líquida
8 panets per a canapès
15 ml de mel
Sal al gust
Pebra negra molta al gust
Elaboració:
Barreja el formatge crema, la nata i la mel en un bol. Salpebra-ho el gust.
Unta la barreja sobre els panets –si és pa fresc els torrem primer–.
Afegeix el tall de salmó –talla cada un a quatre per repartir–.
2. Gambots en salsa d’ostres
El marisc sempre és present a totes les cases a les festes nadalenques, però més enllà de la gamba cuita o el llagostí a la planxa, podem donar un toc al plat i anar una miqueta més enllà per deixar bocabadats els comensals.
Ingredients
12 gambots
1 all
Salsa d’ostres
Salsa de soja
Aigua
Cibulet per decorar
Elaboració:
Pela els gambots. En un bol recull el contingut dels caps, prement-los entre els dits. Salteja les cues fins que tinguin un color taronja intens i reserva-les.
Pica l’all i daura’l una mica. Afegeix-hi tres cullerades de la salsa d’ostres i el corall dels caps, removent fins que s’integri.
Incorpora-hi dues cullerades de salsa de soja i mig vas d’aigua, removent-ho bé.
Deixa que la salsa redueixi i reintegra les cues de gambes a la paella.
3. Salmó agredolç
Segur que arribat el sopar, la taula es divideix entre els més carnívors i els que prefereixen el peix. Més enllà de filets en salses o Wellington, xais i garrins, el peix pot ser una idea saborosa com a plat principal.
Ingredients
800 g-1 kg de lloms de salmó
4 cullerades de mel
3 alls
3 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de vinagre d’arròs
1 cullerada d’oli de sèsam
1 cullerada de gingebre fresc ratllat.
Elaboració:
En un bol, prepara una salsa barrejant tots els ingredients (menys el salmó).
Col·loca els lloms de salmó en una safata de forn amb paper d’alumini i pinta’ls abundantment amb la salsa.
Embolica els lloms amb el paper d’alumini i enforna-ho durant 15-20 minuts a 200 graus.
4. Mousse de cava
Arriba l’hora de les postres, els torrons, els polvorons i massapans... però cal deixar espai per al raïm. Si vols una cosa lleugera i que ajudi a fer baixar el tiberi, aquesta és la teva recepta.
Notícies relacionadesIngredients
4 g de gelatina neutra
75 g de nata
50 g de cava
2 clares d’ou
50 g de sucre llustre
Gerds per decorar
Elaboració:
Escalfa la nata junt amb el sucre fins que comenci a bullir.
Retira-ho del foc, afegeix-hi la gelatina, remou-ho i aboca-hi el cava.
Bat les clares a punt de neu i afegeix-les a la preparació a poc a poc.
Refrigera-ho tres hores i serveix-ho decorant-ho amb gerd deshidratat o xocolata.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- Torna el mític Tren Granota
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- BCN reobrirà una casa modernista per a concerts de música clàssica
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- TELEVISIÓ I MAS Una espècie en extinció
- Barcelona, protagonista La ciberseguretat creix i busca talent a Catalunya
- Ciclisme Vos obsequia la Vuelta amb un triomf de prestigi a Sant Boi
- TRIOMF A MONTILIVI L’immortal Stuani ressuscita el Girona, que fuig del descens