Fàcil, fàcil

La recepta de mandonguilles casolanes de l’àvia amb què triomfaràs

  • De pollastre, boví, gall dindi o fins i tot amb verdures, qualsevol tipus de carn té cabuda en aquest plat tradicional

La recepta de mandonguilles casolanes de l’àvia amb què triomfaràs
1
Es llegeix en minuts

Tot i que, en ocasions, pensar a ficar-nos a la cuina ens suposa un món, és important saber que hi ha molts plats tradicionals que són molt fàcils i senzills de preparar i que no requereixen gaire temps. Un és la recepta de mandonguilles casolanes.

Aquest plat és molt versàtil i admet gairebé qualsevol ingredient, les mandonguilles poden preparar-se amb pollastre, boví, gall dindi o, fins i tot, verdures. A més, pots posar una mica de formatge dins de les boles de carn per donar-los un toc especial. Així que, si vols fer unes mandonguilles tan bones com les de la teva mare, pren nota; perquè avui et portem la recepta definitiva de mandonguilles casolanes.

Notícies relacionades

Ingredients per a tres persones

  • 500 g de carn de boví picada

  • 2 ous

  • 3 cullerades de molla de pa

  • 3 patates mitjanes

  • 1 ceba gran

  • Pa ratllat

  • Vi blanc

  • All, julivert, oli i sal

Elaboració (40 minuts)

  1. Amaniu la carn amb sal, l’all molt picat i julivert al gust. Afegiu-hi una cullerada de vi blanc i deixeu reposar la carn uns 15 minuts.

  2. Després d’aquest temps, afegiu-hi la molla de pa prèviament remullada en llet i escorreguda.

  3. Bateu els ous i afegiu-los a la barreja.

  4. Mentre posem a escalfar l’oli a la paella, feu les boles amb les mans (també es pot utilitzar una cullera per a gelats, una ouera de plàstic o una tassa petita de cafè) i arrebosseu-les amb el pa ratllat.

  5. Fregiu les mandonguilles fins que es daurin i col·loqueu-les en una olla.

  6. Per preparar la salsa cal colar l’oli que heu utilitzat per daurar la carn i fer-lo servir per sofregir la ceba molt picada.

  7. Piqueu més all en un morter, amb una fulla de julivert, i afegiu-hi un bon raig de vi blanc.

  8. Aquesta barreja s’afegeix a la ceba i, quan l’alcohol redueixi una mica, s’afegeix a les mandonguilles que estan a l’olla.

  9. Poseu aigua a l’olla fins a cobrir tota la carn i rectifiqueu-ho de sal.

  10. Poseu-ho a foc lent i deixeu-les coure uns 25 minuts tapant l’olla. Remeneu-ho de tant en tant perquè les mandonguilles no s’enganxin al fons i ¡a punt!