Peix dolç

La recepta més fàcil de bacallà a la mel

  • Dídac Luque, xef del restaurant Les Heures d’en Dídac (Bolvir de Cerdanya), proposa aquest plat senzill, saborós i tradicional

La recepta més fàcil de bacallà a la mel
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Aquesta recepta de bacallà a la mel tan senzilla com gustosa és una proposta de Dídac Luque, xef del restaurant Les Heures d’en Dídac (Bolvir de Cerdanya), però en realitat és de la seva àvia Enriqueta. Ho recorda el seu germà Pau, cap de sala de l’establiment: «Quan vam obrir el restaurant a Talltorta (Cerdanya), el 2008, vam incorporar aquest plat a la carta i mai l’hem tret perquè ha tingut sempre molt èxit». Ara que s’han traslladat a Bolvir de Cerdanya, tampoc han volgut retirar-lo. Un bonic homenatge a la iaia i un plaer per als seus clients. Aquesta és la recepta.

Notícies relacionades

Ingredients per a 4 persones

  • 50 g de ceba de Figueres

  • 50 g de carbassa

  • 50 g de carbassó

  • 20 g de tomàquet natural

  • 20 g de porro

  • 15 cl de mel de flors

  • 10 cl d’oli d’oliva verge

  • 250 g de bacallà dessalat

Elaboració

  1. Poseu l’oli d’oliva verge a la cassola o paella i escalfeu-lo.

  2. Talleu totes les verdures en ‘brunoise’ i sofregiu-les.

  3. Una vegada estiguin sofregides (cuites però que ofereixin una mica de resistència al mastegar-les), afegiu-hi el bacallà i la mel... i deixeu-ho coure tot durant uns 5 minuts a foc baix i tapat, i 5 minuts més destapat a foc fort vigilant que no s’enganxi.

  4. Una vegada cuit, ¡emplateu-ho i a menjar!