Recepta suculenta
Uns peus de porc amb cargols per llepar-se’n els dits
David Cartoixà, xef del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), us explica els secrets per preparar aquesta saborosa menja

David Cartoixà, que dirigeix els fogons del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), especialitzat en cuina catalana i plats a la brasa, broda els peus de porc amb cargols. El xef s’ha dignat a passar-nos la recepta perquè pugueu fer-la a casa. Tan fàcil com suculent.
‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Ingredients per a 4 persones
5 peus de porc
200 ml de vi ranci
500 ml de brou de pollastre o de verdures
500 g de cargols
150 g de pernil
2 fulles de llorer
Quatre dents i una cabeça d’alls
4 cebes de Figueres
350 g de tomàquets madurs
2 pastanagues
2 caienes
C. s. de pebre en gra
2 branquillons de julivert
100 g d’ametlles torrades
C. s. d’oli
C. s. de sal
Elaboració
Netegeu i flamegeu els peus, partiu-los per la meitat tallats longitudinalment i poseu-los en una cassola amb aigua, així com dues cebes partides per la meitat, el llorer, la cabeça d’alls, el pebre negre en gra i la sal.
Coeu-los durant aproximadament una hora i mitja, fins que estiguin tous, escorreu-los i assequeu-los amb un drap.
Netegeu bé els cargols amb aigua freda, cuineu-los en una cassola amb aigua freda i enceneu el foc al mínim amb l’objectiu que els cargols surtin a l’exterior. Una vegada hagin sortit, incrementeu la intensitat al màxim fins que estiguin cuinats. Escorreu-los i reserveu-los.
Enfarineu els peus i fregiu-los en una cassola amb l’oli ben calent pels dos costats.
Retireu els peus i feu a la mateixa cassola un sofregit amb les dues cebes tallades finament, els tomàquets ratllats i la caiena. Incorporeu-hi el vi ranci i deixeu que s’evapori l’alcohol.
Afegiu-hi els cargols i els peus, i cobriu-los amb el brou. Deixeu-ho coure 25 minuts.
Feu una picada amb els dos alls, les ametlles i el julivert, afegiu-la a la cassola i deixeu-ho coure 5 minuts més.
- Més d’un milió de catalans prenen Diazepam i altres ansiolítics
- Jaume Miralles serà el nou director general d’IA del Govern
- Malalties ultrarares Un jove amb síndrome SAVI millora gràcies a un fàrmac contra el lupus
- Deduccions fiscals El ‘BOE’ confirma una nova deducció de fins a 340 euros en el teu IRPF: així pots beneficiar-te d’aquesta ajuda
- 53 anys d’història Un tresor fotogràfic, en perill
- Salut Álvaro Torres, nutricionista: «Menja una peça de fruita abans de començar el dinar»
- Champions league La Premier encareix la Champions per a Barça i Reial Madrid
- TELEVISIÓ I MAS Em ve molt de gust
- Barcelona, protagonista Una ‘spin-off’ del Clínic avança en el tractament de leucèmies
- L’ACTUALITAT BLAUGRANA Flick enterra tots els egos