Recepta suculenta
Uns peus de porc amb cargols per llepar-se’n els dits
David Cartoixà, xef del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), us explica els secrets per preparar aquesta saborosa menja

David Cartoixà, que dirigeix els fogons del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), especialitzat en cuina catalana i plats a la brasa, broda els peus de porc amb cargols. El xef s’ha dignat a passar-nos la recepta perquè pugueu fer-la a casa. Tan fàcil com suculent.
‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Ingredients per a 4 persones
5 peus de porc
200 ml de vi ranci
500 ml de brou de pollastre o de verdures
500 g de cargols
150 g de pernil
2 fulles de llorer
Quatre dents i una cabeça d’alls
4 cebes de Figueres
350 g de tomàquets madurs
2 pastanagues
2 caienes
C. s. de pebre en gra
2 branquillons de julivert
100 g d’ametlles torrades
C. s. d’oli
C. s. de sal
Elaboració
Netegeu i flamegeu els peus, partiu-los per la meitat tallats longitudinalment i poseu-los en una cassola amb aigua, així com dues cebes partides per la meitat, el llorer, la cabeça d’alls, el pebre negre en gra i la sal.
Coeu-los durant aproximadament una hora i mitja, fins que estiguin tous, escorreu-los i assequeu-los amb un drap.
Netegeu bé els cargols amb aigua freda, cuineu-los en una cassola amb aigua freda i enceneu el foc al mínim amb l’objectiu que els cargols surtin a l’exterior. Una vegada hagin sortit, incrementeu la intensitat al màxim fins que estiguin cuinats. Escorreu-los i reserveu-los.
Enfarineu els peus i fregiu-los en una cassola amb l’oli ben calent pels dos costats.
Retireu els peus i feu a la mateixa cassola un sofregit amb les dues cebes tallades finament, els tomàquets ratllats i la caiena. Incorporeu-hi el vi ranci i deixeu que s’evapori l’alcohol.
Afegiu-hi els cargols i els peus, i cobriu-los amb el brou. Deixeu-ho coure 25 minuts.
Feu una picada amb els dos alls, les ametlles i el julivert, afegiu-la a la cassola i deixeu-ho coure 5 minuts més.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor