Recepta suculenta

Uns peus de porc amb cargols per llepar-se’n els dits

  • David Cartoixà, xef del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), us explica els secrets per preparar aquesta saborosa menja

Uns peus de porc amb cargols per llepar-se’n els dits
Es llegeix en minuts

David Cartoixà, que dirigeix els fogons del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), especialitzat en cuina catalana i plats a la brasa, broda els peus de porc amb cargols. El xef s’ha dignat a passar-nos la recepta perquè pugueu fer-la a casa. Tan fàcil com suculent.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Ingredients per a 4 persones

  • 5 peus de porc

  • 200 ml de vi ranci

  • 500 ml de brou de pollastre o de verdures

  • 500 g de cargols

  • 150 g de pernil

  • 2 fulles de llorer

  • Quatre dents i una cabeça d’alls

  • 4 cebes de Figueres

  • 350 g de tomàquets madurs

  • 2 pastanagues

  • 2 caienes

  • C. s. de pebre en gra

  • 2 branquillons de julivert

  • 100 g d’ametlles torrades

  • C. s. d’oli

  • C. s. de sal

Et pot interesar

Elaboració

  1. Netegeu i flamegeu els peus, partiu-los per la meitat tallats longitudinalment i poseu-los en una cassola amb aigua, així com dues cebes partides per la meitat, el llorer, la cabeça d’alls, el pebre negre en gra i la sal.

  2. Coeu-los durant aproximadament una hora i mitja, fins que estiguin tous, escorreu-los i assequeu-los amb un drap.

  3. Netegeu bé els cargols amb aigua freda, cuineu-los en una cassola amb aigua freda i enceneu el foc al mínim amb l’objectiu que els cargols surtin a l’exterior. Una vegada hagin sortit, incrementeu la intensitat al màxim fins que estiguin cuinats. Escorreu-los i reserveu-los.

  4. Enfarineu els peus i fregiu-los en una cassola amb l’oli ben calent pels dos costats.

  5. Retireu els peus i feu a la mateixa cassola un sofregit amb les dues cebes tallades finament, els tomàquets ratllats i la caiena. Incorporeu-hi el vi ranci i deixeu que s’evapori l’alcohol.

  6. Afegiu-hi els cargols i els peus, i cobriu-los amb el brou. Deixeu-ho coure 25 minuts.

  7. Feu una picada amb els dos alls, les ametlles i el julivert, afegiu-la a la cassola i deixeu-ho coure 5 minuts més.