Dolç diferent

La innovadora recepta de tortell de Reis de Jordi Roca

  • El cap de pastisseria d’El Celler de Can Roca proposa un tortell trencador en el qual no hi ha fava

La innovadora recepta de tortell de Reis de Jordi Roca
Es llegeix en minuts

Jordi Roca ha preparat una innovadora recepta de tortell de Reis, amb ingredients com la ratlladura de mandarina, yuzu confitat i ametlla granet. ¡I sense fava! La raó és senzilla: s’ha unit a la campanya d’Audi ‘Aquest any no estem per a faves’, que anima a substituir el llegum que tradicionalment inclouen aquests típics dolços nadalencs (i que algun ensurt ha donat) per sorpreses positives que ajudin a encarar el nou any amb il·lusió.

Ingredients

  • 5 g de sal

  • 53 g de sacarosa (sucre)

  • 21 g de llevat fresc

  • 220 g d’ou pasteuritzat

  • 440 g de farina de força

  • 44 g de llet sencera

  • 220 g de mantega

  • 18 g de yuzu sencer confitat (brut: 31,19 g)

  • 18 g de daus de confitura de taronja

  • 18 g de daus de confitura de llimona

  • 7 g de ratlladura de mandarina (bossa)

  • 50 g d’ametlla granet

  • 50 g de sucre perlat

  • 100 g de crema muntada de vainilla i flor del taronger

Elaboració

  1. Barregeu la llet i el llevat en un bol.

  2. Poseu a la batedora farina, sal, sacarosa i la barreja de la llet i el llevat, i barregeu-ho tot.

  3. Incorporeu-hi l’ou, la mantega i, finalment, la taronja, la llimona, el yuzu confitat i la ratlladura de mandarina.

  4. Quan la massa tingui consistència, deixeu-ho reposar tres hores a la nevera.

  5. Traieu la massa de la nevera i, en una superfície llisa, modeleu-la i doneu forma al tortell. Deixeu-la fermentar tres hores.

  6. Pinteu els tortells crus amb rovell d’ou, ametlla granet i sucre perlat.

  7. Introduïu-los al forn a 130 graus durant 40 minuts. Per finalitzar, retireu-lo del forn, deixeu-lo refredar i ompliu-lo amb crema per la part inferior.

  8. Decoreu al gust amb fruita fresca o confitada.

Et pot interesar

Podeu veure el vídeo de la recepta aquí: