'CATA MAYOR'

Aprèn a preparar les creps magistrals de Via Veneto

El periodista Pau Arenós assisteix a les classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés

300620 crep 16 9 elperiodico / periodico

2
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

La tercera temporada de ‘Cata mayor’, que patrocina aigua Vilajuïga, arriba a la fi. I l’honor del tancament és per a un restaurant llegendari, el Via Veneto, amb un no menys fabulós amo: Josep Monje. Els dos veterans de la sèrie han ocupat el principi i el final: va obrir la senyora Montserrat Fontané i els seus calamars a la romana universals i tanca el senyor Monje.

El Via Veneto, que ara dirigeix Pere Monje, ha superat el mig segle i segueix conservant plats clàssics, que combina amb els nous de la mà del xef David Andrés.

Impossible treure del repertori de l’establiment les creps Suzette, que prepara el senyor Monje a la sala des de sempre. El periodista Pau Arenós viurà dues classes magistrals, recollides totes dues per les càmeres de Zeta Media Lab. Primer, l’elaboració de la massa, amb David Andrés. I, a continuació, les maniobres del senyor Monje al menjador, on reivindicarà el treball dels cambrers davant els clients. És absolutament necessari reclamar reconeixement i atenció per a aquests professionals.

Notícies relacionades

El tancament d’aquest episodi en flames –per l’alcohol dels licors– és emotiu perquè es dona la circumstància... Cal arribar al final per assistir a aquell moment d’or, i al brindis.

Les creps Suzette, que formen part del repertori més clàssic i massa vegades oblidat, se sumen a nou plats més de la tercera temporada de la web sèrie ‘Cata mayor’: els calamars a la romana de Montserrat Fontané, el suquet de Ferran Adrià, el bacallà de Martín Berasategui, la paella dels germans Torres, els bunyols de vent de Christian Escribà, el suflé de xocolata de Jordi Roca, les mongetes amb cloïsses d’Albert Raurich, el pa de nous d’Anna Bellsolà i la croqueta de tres carns de Carlota Claver.

tercera temporada

Classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés.

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El geni de les postres ensenya com aconseguir una massa lleugera.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

Els bessons conviden Pau Arenós a dinar un arròs cuinat a casa d’un d’ells.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pil-pil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fons que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube