22 d’oct 2020

Anar al contingut

cacera de plats

La recepta «fàcil i sana» de mongetes amb cloïsses d'Albert Raurich (amb pistes d'alta cuina)

El cuiner descobrirà a Pau Arenós un recurs après a les cuines d'El Bulli

ON BARCELONA

Els llegums són necessaris per a una dieta saludable. I si a uns llegums els afegeixes una companyia marina, sumes plaer, pluralitat i entusiasme. El convidat d’aquesta setmana a la web sèrie ‘Cata Mayor’, maridada amb aigua Vilajuïga, és un expert en els productes del mar, tant per la seva relació sentimental amb Cadaqués, per la seva experiència a El Bulli, on va ser cap de cuina, i per la dècada que porta al capdavant de Dos Palillos, asiàtic de Barcelona amb una estrella Michelin. Expert en el terreny japonès, pocs cuiners occidentals saben més que Albert Raurich sobre el tractament de peixos i mariscos.

No obstant, per a ‘Cata Mayor’ ha elegit una recepta que té a veure amb el seu altre negoci, Dos Pebrots, on estudia (i serveix) les cuines del Mediterrani i plats amb història, i la història dels plats: unes mongetes de Santa Pau amb cloïsses. L’acompanya en l’elaboració Takesi Somekawa, cap de cuina. Segons Raurich, el plat té tres «molt»: és «molt fàcil, molt bo i molt sa». Les càmeres de l’equip de Zeta Media Lab no perden detall de l’elaboració.

El cor del plat és una sorprenent (i senzillíssima) sopa d’oli inspirada per un plat d’El Bulli del 2004, que ensenyarà a preparar al periodista Pau Arenós, presentador de l’espai. Un recurs d’alta cuina traslladat a la cuina popular. Èxit segur. Atenció també a l’ús de l’aigua de coure els llegums.

Amb aquest mar i muntanya‘Cata Mayor’ arriba al setè capítol de la tercera temporada, que ha comptat amb els consells i les receptes de Montserrat Fontané (calamars a la romana), Ferran Adrià (suquet), Martín Berasategui (cocotxes i llom de bacallà), Javier i Sergio Torres (paella), Christian Escribà (bunyols de vent) i Jordi Roca (suflé de xocolata).

tercera temporada

Classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés.

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El geni de les postres ensenya com aconseguir una massa lleugera.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

Els bessons conviden Pau Arenós a dinar un arròs cuinat a casa d’un d’ells.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube