cacera de plats

La recepta d'Escribà per volar amb uns bunyols

El pastisser descobreix a Pau Arenós el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa

2
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

La sèrie ‘Cata Mayor’, que patrocina aigua de Vilajuïga, fa atenció a les postres: qui hagi seguit els diferents episodis s’haurà recreat amb l’espectacular pastís de formatge o l’imprescindible flam de coco. I, per seguir el camí dolç que fa que la vida sigui més suportable, el convidat d’aquest episodi és un mestre del gènere: Christian Escribà, cognom llegendari en el món de la xocolata amb establiments a la Gran Via de Barcelona i a la Rambla, al costat de la Boqueria.

El periodista Pau Arenós visita l’obrador de la Gran Via per aprendre a preparar uns bunyols. Escribà rep Arenós reconeixent la importància de la recepta per a la història de la casa. S’han de seguir amb atenció les indicacions del pastisser, perquè revela alguns recursos de gran importància. El tipus d’oli, la temperatura dels ous...

El secret dels seus bunyols, diu, és la crema pastissera. Que ningú s’espanti, perquè proposa una drecera que serà la salvació de molts aficionats. I quin és aquest recurs? Cal veure el vídeo, realitzat una vegada més amb l’acostumada qualitat per l’equip de Zeta Media Lab.

‘Cata Mayor’ ha arribat a la seva tercera temporada i al vídeo número 25. En els episodis anteriors, Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca, va preparar uns calamars a la romana; Ferran Adrià, un suquet; Martín Berasategui, un bacallà i unes cocotxes al pil-pil, i els bessons Torres, una paella.

L’objectiu de la sèrie és desafiar els cuiners i les cuineres –la majoria amb estrelles i en les llistes dels millors restaurants del món– perquè preparin plats d’arrel popular i mostrar els procediments que transformen una recepta quotidiana en una d’excepcional.   

tercera temporada

Classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés.

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El geni de les postres ensenya com aconseguir una massa lleugera.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

Els bessons conviden Pau Arenós a dinar un arròs cuinat a casa d’un d’ells.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

Notícies relacionades

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube