LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

Recepta d'arròs de gambes, calamars i cloïsses

Evaristo Triano: «M'agrada tant l'arròs que sempre dic: 'Fes l'arròs i no la guerra'».

1
Es llegeix en minuts
Evaristo Triano (Pez Vela)

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES

- 200 g de cues de gamba

- 200 g de calamarsets

- 250 g de cloïsses

- 360 g d'arròs bomba

- 3 grans d'all

- 1 manat de julivert

- 300 g de ceba

- 1,5 l de caldo de peix

- 200 cl d'oli d'oliva


PREPARACIÓ

1. Posem a escalfar un rajolí d’oli en una paella. Hi incorporem les cebes molt picades perquè se sofregeixin bé, hi afegim les cues de gambes i després els calamars trossejats a quadrats. Els saltem.

2. Fem una picada amb els grans d’all, el julivert i l’oli d’oliva i la incorporem al sofregit.

3. A continuació, hi afegim l’arròs i el caldo de peix ben calent. Ho posem a bullir.

4. Quan fa 7 minuts que bull, hi afegim les cloïsses i ho deixem a foc fort uns 5 minuts. I, després, que segueixi bullint a foc moderat 12 o 14 minuts més.

Notícies relacionades

5. En l’últim minut apugem el foc una altra vegada perquè faci una mica de socarrat.

6. El deixem reposar a la taula tres minuts abans de menjar-lo.

Temes:

Restaurants