LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

Recepta de 'dumpling' de gambes i bolets de Marcelino Jiménez

"Vaig preparar aquest plat per a 600 persones en un Català de l'Any i va agradar molt"

El xef del restaurant Fan Ho, Marcelino Jiménez, explica com fa la recepta del ’dumpling’ de gamba i bolets. / ELISENDA PONS

Es llegeix en minuts

Marcelino Jiménez (Fan Ho)

INGREDIENTS PER A DUES PERSONES (8 UNITATS)

- 160 g de gamba vermella pelada

- 30 g de bolet xinès orella de Judes (negre)

- 30 g de bolet xinès orella de fusta (blanc)

- 25 g de castanya d’aigua (llauna)

- 20 g de salsa satai (base de cacauet)

- Sal i pebre

- 8 fulles de pasta wanton (per a vapor)


ELABORACIÓ

1.    Hidratem els bolets. Pelem i trossegem les gambes en tres parts, no gaire petites. Piquem les castanyes i els bolets amb el ganivet. Ho reservem.

2.    Cuinem la salsa satai amb abundant oli de gira-sol sense que es torri perquè amargueja. Ho deixem refredar. Seguidament, ho ajuntem tot en un recipient i i ho condimentem al gust.

3.    Amb la barreja i la pasta wanton, fem uns paquetets que se segellen humitejant el tou dels dits.

4.    Cuinem el dim sum al vapor quatre o cinc minuts amb una vaporera de bambú. A la base, hi posem una fulla de plàtan fresca i una mica d’oli de gira-sol per evitar que s’enganxi.


Et pot interesar

PRESENTACIÓ

1. Ho servim a la mateixa vaporera i ho acompanyem amb salsa de soja picant o vinagre xinès fosc amb una mica de sucre.