la recepta de la meva vida

Tellerines del Delta del l'Ebre amb vi blanc i herbes de Fran López

"Quan tenia vuit anys anava amb la meva família a la platja de l'Arenal, a l'Ampolla, per recollir tellerines que després cuinàvem a casa"

Fran López, xef del restaurant Xerta, explica com fa les tellerines del delta de l’Ebre amb vi blanc i herbes. / CHRISTIAN MORALES

1
Es llegeix en minuts
Fran López (Xerta Restaurant y Villa Retiro)

INGREDIENTS

- 400 g de tellerines del Delta

- 60 g de vi blanc jove

- 3 cullerades soperes d’oli d’oliva perfumat a l’all

- 1 branca de romaní i 2 de farigola


PREPARACIÓ

1.    Deixem les tellerines en aigua, sal i una mica de vinagre durant una hora i mitja. D’aquesta manera es netegen d’impureses per a la posterior preparació. És molt important que l’interior de les tellerines estigui net.

2.    Escalfem una paella o cassola amb tres cullerades d’oli. Una vegada està a 180 graus, hi tirem les tellerines i hi afegim la farigola, el romaní i el vi blanc.

3.    Tapem la cassola durant menys de 30 segons perquè a dins el vapor obri les tellerines i s’evapori l’alcohol. És molt important que la cocció sigui curta perquè si no les tellerines quedaran dures i poc sucoses.

4.    Mentre estigui al foc, remenem la paella o la cassola durant 10-20 segons aproximadament i la mantenim tapada en tot moment.

5.    Retirem la paella o la cassola del foc perquè la calor es reparteixi equitativament per tot l’interior del recipient. El 80% de les tellerines quedaran obertes. Les que segueixin tancades es poden menjar perquè estan poc fetes, però si alguna no s’obre perquè està en mal estat es detecta a simple vista.


Notícies relacionades

FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ

A l’acabar, les servim directament al plat i les mengem sense deixar que es refredin. Tindran un gran gust de mar.

Temes:

Cuiners