la recepta de la meva vida

Tripa a la catalana

Tripa a la catalana de Carles Gaig

Tripa a la catalana de Carles Gaig / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

INGREDIENTS

— 1 quilo de tripa de vedella

—Mig peu de vedella cuit

—250 grams de cap de vedella de la part amb més cartílag

— 1 ceba de Figueres

— 2 tomàquets molt madurs

— 1 pebrot verd (dels fins)

— Mig porro

— 1 pastanaga petita

— 1 litre de caldo de gallina

— 2 grans d'all

— 20 grams de pinyons

— 20 grams de pebre vermell dolç

— 20 grams de pebre vermell picant

— 20 grams de llard de porc

— Sal

— Oli

— Patates fregides suficients per omplir el fons de la safata

PREPARACIÓ

1. A foc molt suau, diluïm el llard de porc amb quatre cullerades d'oli. Hi afegim els pebres i la sal suficient. Hem d'anar amb molt de compte que no es cremin els pebres. Hi afegim la tripa (tallada a tires de la mateixa proporció que les patates fregides), remenem i ho cobrim amb brou.

2. Hi incorporem el peu de vedella i totes les hortalisses ben netes però senceres. Ho deixem coure durant 30 minuts tot junt i hi afegim el cap de vedella tallat en encenalls molt fins.

Notícies relacionades

3. Quan estigui ben cuit, retirem totes les hortalisses. Preparem una picada amb els alls i els pinyons, la incorporem i ho deixem coure durant 10 minuts més.

4. En una safata de forn, disposem les patates i per sobre hi posem la tripa, la repartim bé i ho posem al forn durant 15 minuts a 180 graus aproximadament. Ho traiem i ja ho podem servir.

Temes:

Cuiners