la recepta de la meva vida
Tripa a la catalana

Tripa a la catalana de Carles Gaig /
INGREDIENTS
— 1 quilo de tripa de vedella
—Mig peu de vedella cuit
—250 grams de cap de vedella de la part amb més cartílag
— 1 ceba de Figueres
— 2 tomàquets molt madurs
— 1 pebrot verd (dels fins)
— Mig porro
— 1 pastanaga petita
— 1 litre de caldo de gallina
— 2 grans d'all
— 20 grams de pinyons
— 20 grams de pebre vermell dolç
— 20 grams de pebre vermell picant
— 20 grams de llard de porc
— Sal
— Oli
— Patates fregides suficients per omplir el fons de la safata
PREPARACIÓ
1. A foc molt suau, diluïm el llard de porc amb quatre cullerades d'oli. Hi afegim els pebres i la sal suficient. Hem d'anar amb molt de compte que no es cremin els pebres. Hi afegim la tripa (tallada a tires de la mateixa proporció que les patates fregides), remenem i ho cobrim amb brou.
2. Hi incorporem el peu de vedella i totes les hortalisses ben netes però senceres. Ho deixem coure durant 30 minuts tot junt i hi afegim el cap de vedella tallat en encenalls molt fins.
Notícies relacionades3. Quan estigui ben cuit, retirem totes les hortalisses. Preparem una picada amb els alls i els pinyons, la incorporem i ho deixem coure durant 10 minuts més.
4. En una safata de forn, disposem les patates i per sobre hi posem la tripa, la repartim bé i ho posem al forn durant 15 minuts a 180 graus aproximadament. Ho traiem i ja ho podem servir.
- Salut Com baixar el cortisol: els 10 hàbits bàsics que no pots oblidar
- Alerta sobre el peu diabètic: es produeix una amputació cada 30 segons i com evitar-ho
- OCI NOCTURN ‘Boomers’ vetats a la discoteca
- Ucraïnès tirotejat a Madrid Un viatge de Portnov a Kíiv abans de la seva mort, clau en la investigació de l’assassinat
- La reforma de l’Administració El Govern impulsa l’ús de la IA amb la creació d’una direcció general