GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Oliaigo i llamàntol
La saborosa i fresca cultura culinària menorquina ens inspira
Una recepta per a 4 persones del xef Raül Balm i el doctor Manuel Sánchez
{ilosadadominical} 678 {seccion} {ruscalleda150914181750}
El caldo oliaigo
125 g de ceba tendra picada a la juliana fina.
5 g d’alls picats a la juliana fina.
100 g de pebrot verd, sense pelar (a la juliana).
300 g de tomàquet, sense pelar i tallat a vuitens.
40 g d’oli d’oliva.
20 fulles de julivert tallat a la juliana.
1 litre d’aigua mineral.
Sal i pebre.
1. En un cassó ampli amb l’oli, hi sofregim la ceba fins a aconseguir un lleuger color daurat. Hi afegim el pebrot i l’all, ho salem i continuem el sofregit durant quatre minuts.
2. Hi afegim el tomàquet i el julivert, continuem el sofregit cinc minuts més i ho salpebrem amb prudència.
3. Hi incorporem l’aigua tèbia i continuem la cocció a foc lent, només fins que arrenqui el bull. Rectifiquem el punt de sal, ho triturem, ho colem i ho reservem.
El llamàntol
1 llamàntol d’uns 600 grams.
3 litres d’aigua mineral.
120 g de sal.
1. Agafem el llamàntol, separem la cua de les pinces
i en reservem el cap.
2. Fem arrencar el bull a l’aigua amb la sal, coem la cua durant un minut; la pinça petita, dos minuts,
i la grossa, quatre minuts.
3. El refresquem en aigua molt freda i li traiem les closques. Reservem la carn neta, dividida en 16 porcions.
L’oli picant dels corals del cap
100 g d’oli d’oliva verge extra.
1/2 caiena
1. Sofregim en un cassó amb un fil d’oli el cap picat a trossos menuts amb la caiena, fins que els sucs quedin molt secs i daurats al fons del cassó.
2. Hi afegim l’oli, ho apartem del foc i ho deixem infusionar 30 minuts. Ho colem i en reservem l’oli molt net, sense pòsits.
PRESENTACIÓ
Disposem de:
Làmines d’enciam.
Una picada de julivert i oli.
Katacurico (fècula de patata).
Uns brots de verdolaga.
1. Passem lleument les porcions de llamàntol per katacurico. Agafem la carn de les potes més fines. Formem quatre raviolis embolicant la carn amb una fulla d’enciam i fixant el paquet amb un escuradents.
2. Portem aigua, amb un 4% de sal, a un bull suau. Escaldem els paquetets d’enciam durant només
20 segons.
Notícies relacionades3. Servim als plats l’oliago fred i les porcions de llamàntol calentes. Amanim la sopa amb la picada de l’oli i el julivert, i les porcions de llamàntol, amb l’oli picant dels caps.
4. Hi incorporem uns brots de verdolaga amanida amb oli i sal.
- Accident mortal Mor atropellada una jove de 20 anys que circulava en patinet a Sant Cugat
- Desnonament massiu Els desallotjats del B9 acampen sota una sortida de la C-31 a Badalona i Albiol diu que farà desmuntar les tendes
- Anàlisi L’advocat Martín-Duarte
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- El forat de la sanitat pública El 45% dels espanyols només va al dentista per emergències: «Hi vaig anar per un queixal i vaig acabar amb una factura de 1.300 euros»
- Reforma en Justícia Falta de normes, possibles pròrrogues i molta incertesa davant la reforma que revoluciona l’organització de la justícia a Espanya
- Escàndol internacional El dur informe del cas Epstein: el que les víctimes de violacions van explicar a la policia i com els advocats van provar de fer-les callar
- Esperit nadalenc El Parc del Fòrum de Barcelona es tenyeix de vermell a la Cursa del Pare Noel
- UNA ALTRA DESGRÀCIA Greu lesió de genoll de Christensen
