GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Oliaigo i llamàntol
La saborosa i fresca cultura culinària menorquina ens inspira
Una recepta per a 4 persones del xef Raül Balm i el doctor Manuel Sánchez

{ilosadadominical} 678 {seccion} {ruscalleda150914181750}
El caldo oliaigo
125 g de ceba tendra picada a la juliana fina.
5 g d’alls picats a la juliana fina.
100 g de pebrot verd, sense pelar (a la juliana).
300 g de tomàquet, sense pelar i tallat a vuitens.
40 g d’oli d’oliva.
20 fulles de julivert tallat a la juliana.
1 litre d’aigua mineral.
Sal i pebre.
1. En un cassó ampli amb l’oli, hi sofregim la ceba fins a aconseguir un lleuger color daurat. Hi afegim el pebrot i l’all, ho salem i continuem el sofregit durant quatre minuts.
2. Hi afegim el tomàquet i el julivert, continuem el sofregit cinc minuts més i ho salpebrem amb prudència.
3. Hi incorporem l’aigua tèbia i continuem la cocció a foc lent, només fins que arrenqui el bull. Rectifiquem el punt de sal, ho triturem, ho colem i ho reservem.
El llamàntol
1 llamàntol d’uns 600 grams.
3 litres d’aigua mineral.
120 g de sal.
1. Agafem el llamàntol, separem la cua de les pinces
i en reservem el cap.
2. Fem arrencar el bull a l’aigua amb la sal, coem la cua durant un minut; la pinça petita, dos minuts,
i la grossa, quatre minuts.
3. El refresquem en aigua molt freda i li traiem les closques. Reservem la carn neta, dividida en 16 porcions.
L’oli picant dels corals del cap
100 g d’oli d’oliva verge extra.
1/2 caiena
1. Sofregim en un cassó amb un fil d’oli el cap picat a trossos menuts amb la caiena, fins que els sucs quedin molt secs i daurats al fons del cassó.
2. Hi afegim l’oli, ho apartem del foc i ho deixem infusionar 30 minuts. Ho colem i en reservem l’oli molt net, sense pòsits.
PRESENTACIÓ
Disposem de:
Làmines d’enciam.
Una picada de julivert i oli.
Katacurico (fècula de patata).
Uns brots de verdolaga.
1. Passem lleument les porcions de llamàntol per katacurico. Agafem la carn de les potes més fines. Formem quatre raviolis embolicant la carn amb una fulla d’enciam i fixant el paquet amb un escuradents.
2. Portem aigua, amb un 4% de sal, a un bull suau. Escaldem els paquetets d’enciam durant només
20 segons.
Notícies relacionades3. Servim als plats l’oliago fred i les porcions de llamàntol calentes. Amanim la sopa amb la picada de l’oli i el julivert, i les porcions de llamàntol, amb l’oli picant dels caps.
4. Hi incorporem uns brots de verdolaga amanida amb oli i sal.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Succés Mor tirotejat un home en un portal del carrer de Consell de Cent a Barcelona
- Debat al Parlament El president Salvador Illa crida a un pacte sobre infraestructures per afrontar la mobilitat i el creixement econòmic
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern