DEL RESTAURANT A CASA
Plànctules, daikon i carbassa
Un aperitiu elaborat amb plàncton marí
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa
10 peces
Gelatina per als daus transparents
250 g d’aigua de mar.
250 g d’aigua mineral.
7 fulls de gelatina.
15 g de minibrunesa de carbassó.
15 g de minibrunesa de pastanaga.
Sal i pebre blanc.
1. Escalfem l’aigua de mar i l’aigua mineral juntament amb la gelatina prèviament hidratada, i hi incorporem la brunesa de verdura.
2. Ho afinem de pebre i posem la barreja en safates a 1,5 cm
d’altura, perquè una vegada quallada es pugui tallar en daus d’1,5 cm x 1,5 cm.
Làmines de carbassa i daikon
400 g de carbassa cacauet.
400 g de nap daikon.
1. Tallem cilindres de daikon i carbassa amb el tallapastes rodó de 3 cm de diàmetre, i després fem làmines de 2mm de gruix.
2. Ho amanim amb sal i pebre blanc i una mica de vinagreta de llimona*, ho envasem al buit
i ho reservem.
Plàntules
50 g d’aigua de mar.
50 g d’aigua mineral.
2 g de plàncton marí hidratat.
0,8 g d’agar-agar.
1 full de gelatina prèviament hidratat.
1. Escalfem l’aigua de mar amb l’aigua mineral i l’agar-agar fins a arrencar el bull 30 segons.
2. Ho apartem del foc, hi incorporem el full de gelatina i esperem que baixi una mica la temperatura per afegir-hi el plàncton hidratat.
3. Ho barregem molt bé amb una vareta. Omplim
unes mangueres fines de plàstic amb ajuda
d’una xeringa i ho deixem refredar en aigua
amb gel fins que es qualli del tot.
4. Una vegada quallada la barreja, la traiem de les mangueres fent pressió amb la xeringa i la tallem a tires de 4 cm de llarg. Ho reservem.
Amaniment de plàncton
0,5 g de plàncton marí hidratat.
25 g d’aigua de mar.
25 g d’aigua mineral.
1. Barregem els ingredients i ho reservem.
Presentació
Notícies relacionades1. Disposem als plats d’aperitiu 4 daus transparents de llarg a llarg. Com a la foto, col·loquem entre ells 2 làmines de carbassa i 2 de daikon.
2. Per sobre hi posem bellament 10 plàntules, 4 brots de salicòrnia, una mica de flor de sal d’Es Trenc d’hibisc i uns tocs de l’amaniment.
- Documentació Nou avís de la policia per als que han de renovar el DNI o el passaport
- SALUT Europa retira del mercat la vacuna de la covid d’AstraZeneca
- Peris confessa que va abusar de nens des del 1972
- FÓRMULA 1 La sanció a Sainz pel GP de Miami afegeix més polèmica sobre la FIA
- Joves polítiques s’obren pas en les llistes electorals del 12M
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Ús alternatiu ¿Per què la gent està llançant vinagre a les finestres per l’onada de calor?
- Reflexió en primera persona L'activisme ha abanderat la meva supervivència
- Hisenda ¿Què és l’IRPF i quins són els trams de la renda el 2021?
- La fiscalia, en descrèdit