DEL RESTAURANT A CASA
Plànctules, daikon i carbassa
Un aperitiu elaborat amb plàncton marí
La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per realitzar a casa
10 peces
Gelatina per als daus transparents
250 g d’aigua de mar.
250 g d’aigua mineral.
7 fulls de gelatina.
15 g de minibrunesa de carbassó.
15 g de minibrunesa de pastanaga.
Sal i pebre blanc.
1. Escalfem l’aigua de mar i l’aigua mineral juntament amb la gelatina prèviament hidratada, i hi incorporem la brunesa de verdura.
2. Ho afinem de pebre i posem la barreja en safates a 1,5 cm
d’altura, perquè una vegada quallada es pugui tallar en daus d’1,5 cm x 1,5 cm.
Làmines de carbassa i daikon
400 g de carbassa cacauet.
400 g de nap daikon.
1. Tallem cilindres de daikon i carbassa amb el tallapastes rodó de 3 cm de diàmetre, i després fem làmines de 2mm de gruix.
2. Ho amanim amb sal i pebre blanc i una mica de vinagreta de llimona*, ho envasem al buit
i ho reservem.
Plàntules
50 g d’aigua de mar.
50 g d’aigua mineral.
2 g de plàncton marí hidratat.
0,8 g d’agar-agar.
1 full de gelatina prèviament hidratat.
1. Escalfem l’aigua de mar amb l’aigua mineral i l’agar-agar fins a arrencar el bull 30 segons.
2. Ho apartem del foc, hi incorporem el full de gelatina i esperem que baixi una mica la temperatura per afegir-hi el plàncton hidratat.
3. Ho barregem molt bé amb una vareta. Omplim
unes mangueres fines de plàstic amb ajuda
d’una xeringa i ho deixem refredar en aigua
amb gel fins que es qualli del tot.
4. Una vegada quallada la barreja, la traiem de les mangueres fent pressió amb la xeringa i la tallem a tires de 4 cm de llarg. Ho reservem.
Amaniment de plàncton
0,5 g de plàncton marí hidratat.
25 g d’aigua de mar.
25 g d’aigua mineral.
1. Barregem els ingredients i ho reservem.
Presentació
Notícies relacionades1. Disposem als plats d’aperitiu 4 daus transparents de llarg a llarg. Com a la foto, col·loquem entre ells 2 làmines de carbassa i 2 de daikon.
2. Per sobre hi posem bellament 10 plàntules, 4 brots de salicòrnia, una mica de flor de sal d’Es Trenc d’hibisc i uns tocs de l’amaniment.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic