GASTRO
Bloody Mary de cullera
El tradicional còctel inspira un aperitiu amb tocs mediterranis
La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per realitzar a casa

Bloody Mary de cullera. /
Per a 10 vasos.
La vinagreta
150 g d’oli d’oliva.
15 g de vinagre de Mòdena.
Sal i pebre blanc.
Una mica de mostassa
en gra.
15 g de salsa Perrins.
30 gotes de salsa Tabasco.
Barregem els ingredients (abans d’afegir-hi el Tabasco, ¡agitem l’ampolla!).
Ho reservem.
Els daus de gelatina
125 g de vodka.
6 g de gelatina vegetal
en pols.
1. Barregem el vodka amb la gelatina i arrenquem el bull.
2. És molt important que la gelatina es refredi a temperatura ambient abans de reservar-la a la nevera per aconseguir una bellesa translúcida.
3. La reservem en un recipient adequat per poder-ne tallar daus de 0,7 x 0,7 cm.
Per al muntatge disposarem de:
800 g de tomàquet madur d’hivern (tomàquet de penjar). Quedaran 400 g de tomàquet ratllat i sense llavors. Ho barregem amb la meitat de la vinagreta
(en reservem l’altra meitat).
20 tomàquets cirera vermells tallats per la meitat.
Mig api molt tendre per utilitzar-ne les tiges i les fulles. Les tiges: pelades i tallades en palets de
3 cm. Les fulles: molt tendres
i blanques.
5 filets d’anxova de l’Escala en oli, tallats en barretes de 2,5 cm.
La ratlladura fina de mitja llimona.
Flor de sal de Mallorca.
Presentació
(Directament al got de servei)
1. Al fons de cada got, hi posem 2 cullerades
de tomàquet ratllat i amanit.
2. Hi col·loquem a sobre 4 meitats de tomàquets cirera.
3. Hi afegim 4 barretes d’anxova recolzades sobre els mitjos tomàquets.
4. Hi incorporem 5 daus de gelatina de vodka.
5. Col·loquem en diagonal 4 bastons d’api.
6. Amanim el conjunt amb la resta de la vinagreta.
7. Hi afegim una mica de ratlladura de llimona.
Notícies relacionades8. Col·loquem 3 fulles blanques d’api dretes.
9. Ho acabem amb un pessic de flor de sal.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se