GASTRONOMIA

Dim sum vegetal

Tastets de cultura asiàtica per compartir

La xef ofereix la mateixa recepta del Sant Pau per fer a casa

1
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

35 peces

La massa

200 g d’aigua calenta.

120 g de fècula de blat.

60 g de fècula de tapioca.

4 g de cúrcuma.

10 g d’oli d’oliva.

Sal.

1. Barregeu tots els ingredients menys l’aigua. 

2. Aneu-hi incorporant l’aigua a poc a poc i treballeu-ho amb les mans fins que quedi una massa homogènia. Afineu-ho de sal.

El Farciment 

150 g de xiitake a la brunesa.

100 g de ceba tendra picada fina.

100 g d’espinacs (amb la tija) picats.

2 g d’all picat finament.

2 g de gingebre ratllat amb Microplane.

40 g de pinyons.

La pell de 1/2 llimona (ratllada amb Microplane).

4 gotes d’oli de sèsam.

Sal i pebre blanc.

1. Salteu la ceba tendra en una paella antiadherent gran, amb una mica d’oli, fins que quedi ben cuita. Incorporeu-hi el xiitake i seguiu el saltat a foc alt fins que quedi ben cuinat. 

2. Afegiu-hi l’all, el gingebre i els pinyons. Salteu-ho tot junt només un minut. Afegiu-hi els espinacs i salteu-ho un minut més. 

3. Al final, afegiu-hi l’oli de sèsam i la ratlladura de llimona, i afineu-ho de sal i pebre. Refredeu-ho i reserveu-ho.

Elaboració dels dim sum

1. Formeu boles de 10 g de massa i estireu-les finament sobre la taula amb ajuda d’un corró petit fins a aconseguir bases fines de 7 cm de diàmetre.

2. Col·loqueu al centre 10 g del farciment elaborat i fred i tanqueu-ho plegat en

forma de tulipa.

La salsa per sucar els dim sum

100 g de salsa de soja.

100 g d’aigua mineral.

3 g de cibulet picat finament.

Barregeu els ingredients i reserveu-ho.

Finalització i presentació 

Notícies relacionades

1. Feu els dim sum al vapor, en una vaporera tradicional o al forn de vapor durant 4 minuts.

2. Presenteu-los amb la salsa al gust del comensal.