GASTRONOMIA 'ANTIAGING'
Coca de sardines i cireres
Una recepta del xef Raül Balam (restaurant Moments de l'Hotel Madarin Oriental) i el doctor Manuel Sánchez (Clínica Planas)
Base cruixent per disfrutar del peix amb herbes i fruita
Coca de sardines i cireres. /
INGREDIENTS per a 4 racions
LES COQUES:
Disposar de làmines de pasta 'wonton'.
SALSA 'JURVERT':
(salsa catalana del segle XIV)
25 g de fulles de julivert.
0,3 gde fulles de marduix.
0,5 gde fulles de menta.
1 gd'all.
15 gde pa torrat (biscotes).
25 gd'avellanes torrades i pelades.
15 gde nous.
1 rovell d'ou cuit.
75 g d'oli d'oliva verge extra.
10 gde vinagre de xerès.
10 g de mel.
Sal i pebre.
LES SARDINES:
16 sardines.
La ratlladura de la pell de 1/2 llimona.
10 boles de pebre negre.
Sal i oli d'oliva verge extra.
20 cireres carnoses.
Brots fins de cibulet.
Germinats de 'shiso' verd i morat.
Sal grossa.
PREPARACIÓ
1.Per a la salsa:la nit anterior, barregem tots els ingredients menys les herbes fresques i els deixem marinar a la nevera. L'endemà, hi afegim les herbes, ho triturem amb un túrmix, afinem el punt de sal i pebre, i ho reservem a la nevera.
2. Per a les sardines: les polim de les fines espines i les tallem a filets. Els deixem al gust de sal durant 10 minuts. Els reservem a la nevera amb la ratlladura de la pell de llimona, les boles de pebre i els cobrim amb l'oli.
3. Per a les bases cruixents:unim amb una mica d'aigua dues làmines de pasta 'wonton'. (Les pressionem perquè s'uneixin pel contacte de la humitat de l'aigua). Les fregim en oli d'oliva a 170º fins que quedin daurades. Les assequem sobre paper de cuina. Les refredem i reservem en una caixa hermètica.
FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
1.Estenem la salsa 'jurvert' sobre la base de coca cruixent.
2.A sobre hi col·loquem els filets de sardina (marcats només per la part de la carn en una paella antiadherent 10 segons).
3.Només falta repartir-hi per sobre les cireres sense el pinyol, el 'shiso', el cibulet i una mica de sal grossa.
Per a 1 ració aperitiu 'antiaging':
La làmina fregida per a la base de la coca:15 g.
La salsa sobre la coca:20 g.
Notícies relacionadesEls 8 filets de sardina:60 g.
El pes dels vegetals és inapreciable.
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Meteorologia adversa Catalunya s’endinsa en el Nadal més turbulent des de l’any 2008
- Equipament De sala infantil a laboratori
- A La Villarroel Jordi Casanovas explora l’amor nostàlgic a ‘Göteborg’
- Investigació oberta Mossos rastreja el GPS del mòbil de Jonathan Andic per reconstruir els seus passos
- Festes Viu un Nadal de somni per a tota la família als Pirineus catalans amb activitats gratuïtes, tallers i concerts: només al desembre
- Mamarazzis Ana Obregón i la sobreexposició de la seva filla-neta
- Borrasca atlàntica per Sant Esteve El temporal ja deixa registres de 90 litres, onades de fins a nou metres i alertes per crescuda dels rius
- Videopòdcast Marc Marginedas, en el pòdcast del suplement ‘ABRIL’: «Els russos es doten d’identitats falses a l’Argentina i venen després a actuar a Europa com a agents»
- Estrena al gener Netflix llança el tràiler de la quarta temporada de ‘Los Bridgerton’, amb picades d’ullet a la Ventafocs
