Glops de luxe

De llimona, mora i pera, Polònia infusiona el vodka orgànic més ‘premium’ del món

  • El mil·lenari sègol polonès Dankowski, l’aigua i les fruites protagonitzen la nova gamma de Belvedere Organic Infusions

De llimona, mora i pera, Polònia infusiona el vodka orgànic més ‘premium’ del món
3
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Glops plens de matisos elaborats amb el mil·lenari sègol polonès Dankowski, aigua i fruites orgàniques. Aquesta és la nova aposta de Belvedere per perpetuar el potent sabor tradicional del vodka que ara infusiona amb llimona, mora i pera en una nova estratègia del grup de luxe LVMH, decidit a elevar als combinats a l’olimp de la cocteleria internacional.

Belvedere torna a fer servir la peculiar soca d’aquest cereal, que només es cultiva amb èxit a les planes de Polònia, a la recerca del caràcter i del sabor d’aquesta beguda que ara reactualitza amb la gamma Belvedere Organic Infusions, amb certificació 100% orgànica.

Després d’anys de proves i tastos en col·laboració amb la casa d’aromes francesa Robertet, la nova aposta de Belvedere presenta tres varietats: Lemon & Basil, una barreja de llimona orgànica i alfàbrega verda fresca, amb extractes botànics de flor de saüc; Pear & Ginger, amb pera orgànica madura i sucosa, acompanyada de gingebre subtilment picant amb un toc de mel de til·ler; i Blackberry & Lemongrass, una combinació aromàtica de mores amb herba de llimona i sàlvia.

L’originalitat està en el fet de combinar els sabors fruiters amb herbes, espècies i flors que aporten profunditat a la barreja sense enterbolir els sabors naturals.

Belvedere és una marca de vodka de luxe polonès elaborat a partir de sègol i produït a la localitat polonesa de Żyrardów.

Suport al productor local

A l’hora d’escollir els ingredients, com la pera, el gingebre, la mel de til·ler, la llimona, l’alfàbrega, la flor de saüc, la mora, la sàlvia i l’herba de llimona, la marca aposta per productors de confiança procedents de tot arreu del món. A més, per garantir la màxima qualitat de la matèria primera i mitigar possibles problemes de proveïment, tots els proveïdors compten amb la certificació ecològica i compleixen estrictes criteris de selecció.

Així mateix, el sègol polonès ecològic que es destil·la per crear el vodka té un procés de producció 100% traçable i és cultivat exclusivament per una sèrie d’agricultors de confiança a Polònia.

El sègol polonès és un gra mil·lenari les característiques del qual en el vodka s’extreuen mitjançant un procés de destil·lació ancestral en què intervenen elements com el foc i l’aigua. El sègol es converteix en una base perfecta per afegir els sucs fruiters i els productes botànics.

A la destil·leria, Belvedere aprofita l’energia del foc per a una destil·lació quàdruple. Gràcies a aquest procés, s’aconsegueixen els característics sabors matisats d’aquests glops definits pel ‘terroir’.

Després, l’aiguardent de sègol es barreja amb aigua filtrada i purificada. Una vegada fet això, afegeix els sucs 100% orgànics obtinguts de les fruites i productes botànics procedents de tot el món, que proporcionen el sabor.  

Finalment, es deixa reposar i assentar suaument durant unes setmanes, abans d’embotellar a la destil·leria.

Sense gluten

La beguda espirituosa s’elabora a partir de grans de sègol rics en hidrats de carboni que contenen gluten. No obstant, el procés de fermentació i destil·lació utilitzat per crear el vodka elimina totes les traces, per la qual cosa Belvedere Organic Infusions no conté gluten. Això és així a totes les begudes espirituoses elaborades a partir de la destil·lació de cereals i a les quals no s’ha afegit posteriorment cap ingredient que contingui gluten.

Notícies relacionades

Belvedere Organic Infusions, juntament amb tots els altres licors de Belvedere, són elaborats per mestres destil·ladors de sègol a Polmos Żyrardów, la destil·leria més antiga del món de Belvedere que està situada al costat de la plana de Mazovia, una vasta regió plana a l’oest de Varsòvia.