Cocteleria ‘top’

El millor bar del món torna a ser a Barcelona

La llista The World’s 50 Best Bars 2023 situa Sips, a l’Eixample, a dalt de tot d’una classificació en la qual també figuren el barceloní Paradiso (4t) i el madrileny Salmon Guru (16è)

Consulta aquí la classificació completa

El millor bar del món torna a ser a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La llista The World’s 50 Best Bars 2023 ha coronat en el número u mundial una cocteleria barcelonina. Una altra vegada. Si l’any passat va ascendir al cim Paradiso, aquesta vegada ha sigut Sips (tercera l’any passat), la que serveix els seus còctels des de dalt de tot. En la llista hi ha un tercer bar espanyol, el madrileny Salmon Guru (16è), i desapareix Two Schmucks (l’establiment del Raval havia sigut setè el 2022). La classificació s’elabora a partir de l’opinió d’uns 650 experts de la indústria, entre ‘bartenders’, crítics, periodistes i especialistes.

Sips (Muntaner, 108, Barcelona) va obrir el 2021 i al cap de pocs mesos es va ficar al lloc 37è de la llista d’aquell any. El dirigeixen Marc Álvarez, que va ser durant set anys el responsable de la cocteleria dels restaurants d’elBarri Adrià, i l’italià Simone Caporale, que va mantenir Artesian Bar (Londres) durant quatre anys consecutius (2012-2015) a dalt de tot de la llista dels millors bars del món. No hi ha una barra principal (l’espai és molt diàfan) i la cura pel detall és insuperable, com es demostra en el fet que la vaixella és específica per a cada còctel.

També de celebració pel Boadas

Per cert, Álvarez i Caporale afegeixen un altre motiu de celebració a les seves vides professionals, perquè estan embrancats en el 90è aniversari del Boadas, del qual es van fer càrrec fa poc més d’un any.

Cues a l’entrada

Notícies relacionades

Paradiso (Rera Palau, 4, Barcelona) sempre té cues davant l’entrada. I això que és ‘clandestí’, perquè s’hi accedeix a través de la porta de nevera a la part posterior d’una botiga de pastrami. Un valor segur en The World’s 50 Best Bar, ja que amb aquesta ja són sis les vegades seguides que ha aparegut en la llista. Per la seva banda, Salmon Guru (Echegaray, 21, Madrid) triomfa per les seves begudes excèntriques, una extravagància que es combina amb una execució impecable en cada creació, fet que el converteix en una de les destinacions de copes més sol·licitades de la capital.

Aquesta és la llista de The World’s 50 Best Bars 2023

Sips (Barcelona)

  1. Sips (Barcelona)

      Paradiso (Barcelona)

      1. Paradiso (Barcelona)

                            Salmon Guru (Madrid)

                            1. Salmon Guru (Madrid)