Mossos guanyadors

3 mones de Pasqua del campió del món de xocolata, Lluc Crusellas

Seleccionem tres peces del crac osonenc, entre les quals la rèplica amb què va vèncer en el World Chocolate Masters 2022

3 mones de Pasqua del campió del món de xocolata, Lluc Crusellas

Xevi Abril Photo (Instagram)

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El 31 d’octubre del 2022, Lluc Crusellas es va proclamar guanyador del World Chocolate Masters en una competició celebrada a París. Es va convertir així en el primer espanyol a guanyar aquest prestigiós certamen que premia el millor xocolater del món, un títol per al qual es va estar preparant de manera gairebé exclusiva durant l’últim any.

Va ser el millor després de completar les sis proves del campionat: la preparació d’una escultura de xocolata de tres metres d’alt, d’una escultura petita d’un màxim de cinc quilos, d’unes postres, un bombó, un ‘snack’ i d’un ‘petit four’. A més d’haver quedat primer en la classificació final, Crusellas va ser distingit per haver presentat la millor escultura gegant, la d’un elefant de 170 quilos.

Ara, els més llaminers poden disfrutar-ne –tot i que a una mida més reduïda– perquè és una de les mones de Pasqua que, arribades aquestes dates tan assenyalades, Crusellas posa a la venda. En seleccionem tres de les més destacades del crac osonenc.

Elefant

Lluc Crusellas celebra el triomf a París amb una edició limitada molt especial d’Elefant, la figura amb què es va proclamar campió del món. Aquella peça que va enlluernar el jurat està ara a l’abast de qualsevol. Això sí, es tracta d’una rèplica més petita que aquella obra espectacular que va donar la volta al planeta. Està elaborada amb xocolata negra i amb llet, pesa 1,5 quilos, fa 30 centímetres d’altura i és una rèplica exacta de l’elefant que va enamorar el jurat i el públic de París. Aquesta mona de Pasqua està a la venda a la pastisseria El Carme (rambla de les Davallades, 21, Vic). 75 €.

Ouolla

Notícies relacionades

Crusellas i l’exsommelier d’El Bulli i cofundador de Gallina de Piel Wines, David Seijas, tornen a fer la seva #NoMona. Després de l’èxit de la primera edició, l’any passat, ara llancen Ouolla, inspirada en el vi bullit Dolç de Foc Espurnes, amb el que es reinterpreten els vins dolços que tradicionalment s’elaboraven en bullidors de coure al Bages i altres zones de Catalunya. «És una proposta minimalista amb un ou de xocolata que simbolitza aquesta olla de colors de coure amb foc a sota, on concentrem el vi, per això el vi bullit surt d’allà. Té el just equilibri entre dolç i amarg i amb notes cítriques que l’acosten a la paleta aromàtica del vi», diu Seijas. Crusellas ha utilitzat xocolata amb llet amb una nota cítrica a llima. Es ven a shop.gallinadepielwines.com, El Petit Celler (Beethoven, 8, Barcelona), El Petit Paradís (Travessia Carril, 1, Girona) i El Carme (rambla de les Davallades, 21, Vic). 35 €.

Dino-Ou

Una de les mones més exitoses de Crusellas és aquesta tan simpàtica i entranyable que permet veure l’evolució del famós ou de Pasqua però en format dinosaure. Una atracció per als més petits de la casa. Disponible a El Carme (rambla de les Davallades, 21, Vic) i Gurbi (Jacint Verdaguer, 20, Gurb). 38 €.