Sabor i diversió

Tres cites gastronòmiques que no us podeu perdre aquest abril

  • Festival Vívid, Passeig de Gràcia, Passeig de Gourmets i Tast amb Llops surten a l’agenda gurmet dels pròxims dies

Tres cites gastronòmiques que no us podeu perdre aquest abril

Mahala Nuuk

5
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

L’activitat gurmet no s’atura, i nosaltres donem fe de tal frenesí amb una selecció de tres esdeveniments gastronòmics que val la pena disfrutar. Un a Barcelona, un altre a Roses i un tercer a Gratallops. Són aquests:

Festival Vívid de Roses (de l’1 d’abril a l’1 de maig)

La vuitena edició d’aquest esdeveniment enogastronònic compta en el seu programa amb esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en entorns singulars, marxes entre vinyes, plantada de ceps, tastos amb dansa, maridatges amb formatges, activitats familiars i inclusives... Un total de 68 propostes vinculades a l’entorn del vi que converteixen aquesta proposta en la cita primaveral de referència per als amants de l’enoturisme a la Costa Brava. Destaquem aquestes:

  • Mostra del Vi DO Empordà de Roses (24 d’abril, d’11.00 a 15.00 hores), ubicada davant la muralla de la seva ciutadella, on es poden tastar els vins d’una desena de cellers i la gastronomia del col·lectiu La Cuina del Vent.

  • Tastos en espais singulars. El claustre romànic de Sant Domènec de Peralada acollirà ‘Garnatxa davant carinyena: batalla de vins’ (9 abril), un tast de 6 vins + 2 vins dolços d’aquestes dues varietats de ceps polivalents de l’Empordà. I a l’església de Sant Pere de Rodes tindrà lloc el ‘Tast pel mil·lenari’ (30 abril), una manera de retre homenatge a aquest monestir que data de 1022, en ple segle XI, amb motiu del seu mil·lenari.

  • Tiberis i maridatges. ‘La nit del Negret’ (14 abril), sopar degustació d’aquest peix maridat amb vins de Capmany, a l’Agroceller El Parral (també accessible per a persones amb mobilitat reduïda i invidents). ‘Tast de vins catalans premis Vinari’ (24 abril), degustació dels 7 millors vins de l’última dècada en aquests guardons, organitzada per celler Mas Llunes, a Garriguella. ‘Masetplana i el Drac: un tast de Sant Jordi’ (30 abril), també a Garriguella, original maridatge en què fragments literaris poden canviar de gust en funció dels vins que els acompanyen. ‘Tast de vins dolços i rancis maridats amb foie’ (1 maig), a Sant Climent Sescebes, organitzada pel celler Martí Fabra (accessible per a invidents).

  • Dinars entre vinyes. ‘Esmorzar de forquilla entre vinyes’ als cellers Mas Llunes (17 abril), a Vilajuïga, amb el xef Moisès Vega; Masetplana (23 abril), a Garriguella, amb el xef Carles Roig; Pere Guardiola (23 abril), a Capmany, amb el xef Ricard Olivés; Vinyes dels Aspres (23 abril), a Cantallops, amb el xef Pep Amiel; Arché Pagès (24 abril), a Capmany, amb el xef Pep Serra; Cooperativa Garriguella (24 abril), a Garriguella, amb el xef Gregory Abella; Cooperativa Espolla (24 abril), a Espolla, amb el xef Xavier Bernal; Martín Faixó (30 abril), a Cadaqués, amb el xef Ricard Olivés; i La Vinyeta (30 abril), a Masarac, amb la xef Ariadna Sala.

  • Enoturisme actiu. ‘Vins i paisatges del Cap de Creus’ (9 abril), amb visita a les vinyes de Mas Mares i vistes al paisatge del parc, pujada amb cotxe al Pla de Gates i tast al celler Martín Faixò. Enocaiac: vins de l’Albera marítima’ (9 abril) activitat per a públic adult (sense nens) a Portbou, navegant cap al Mar del Pirineu i admirant terrasses de vinyes amb desnivells. ‘Rabós & Wine’ (16 abril), a Rabós d’Empordà, visita a aquest poble històric del Paratge Natural de l’Albera i al seu celler ecològic, Castelló Murphy; ‘Vivivi’ (16 abril), a Cantallops, espectacle de cordes i vins (del celler Vinyes dels Aspres) mentre un violí i un violoncel fa ballar per la història de la música. ‘Natura a les vinyes Espelt’ (30 abril), a Vilajuïga, inclou recorregut ornitològic.

  • Activitats familiars. ‘Tast històric amb vins de resistència i frontera’ (9 abril), al castell de Quermançó, Vilajuïga, maridant vi i arqueologia. ‘Beu-te la vida’ (10 abril), a Cistella, maridatge de vi, formatge i música en directe al celler Mas Vida (accessible per a invidents).

  • Activitats inclusives. ‘Maridatge de vins Empordàlia amb xocolata’ (16 abril), al celler d’aquesta Cooperativa ubicada a Vilajuïga. ‘Vi en dansa’ (24 abril), organitzada per l’agroceller El Parral a Capmany; una copa de vi amb tast de botifarra de garnatxa i danses tradicionals a càrrec de l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries.


Passeig de Gràcia, Passeig de Gourmets (del 28 d’abril al 8 de maig)

El festival gastronòmic de Passeig de Gràcia, Passeig de Gourmets, torna del 28 d’abril al 8 de maig en la seva quarta edició. Es tracta d’una cita que reivindica el talent culinari de tots els xefs de la zona amb aquest festival que se celebra des del 2018. Com cada any, hi haurà ruta de platillos (podràs degustar diferents platillos elaborats pels diferents restaurants del passeig a un preu popular i amb beguda inclosa), menús degustació a preus especials, menús a quatre mans de xefs de renom mundial i ‘showcookings’. Hi participen establiments com ara Hotel Almanac (restaurant Virens), Hotel Majestic (El Bar del Majestic i Solc), Mandarin Oriental (Banker’s Bar i Blanc), Monument Hotel (Hall0 Cocktail Bar i Oria), The Bistrot (Santa Eulàlia)...


Tast amb Llops (30 d’abril)

Notícies relacionades

La plaça de Dalt de Gratallops acull Tast amb Llops, punt de reunió de 25 cellers que elaboren Vins de Vila i Terroir. Durant la cita es podran degustar més de 60 vins, la majoria produccions molt limitades, marcades per la singularitat del ‘terroir' i la filosofia de vida dels productors, fonamentada en l’ecologia, la sostenibilitat, l’artesania i una interpretació molt lliure però precisa del paisatge. Tast amb Llops és una cita arrelada al Priorat que té lloc el primer cap de setmana de la Fira del Vi. De fet, va ser el primer dels actes satèl·lit que es van organitzar a la comarca coincidint amb l’esdeveniment popular a Falset i manté l’ideari dels seus inicis: vins de gran qualitat i un espai de conversa i diàleg amb els elaboradors.

S’acompanya sempre amb música en directe, aquest any amb DJ Golfo de Guinea, i un aperitiu amb pernil tallat a mà DOP Guijuelo, i un assortiment de formatges de proximitat, de Formatgeria Linens de Bellmunt del Priorat i Serra del Tormo de La Torre de l’Espanyol. L’aforament és limitat a 250 persones i el preu de l’entrada és de 60 euros. Els assistents poden tastar tots els vins, disfrutar de la música en directe i un aperitiu. Les entrades estan totes esgotades, però s’ha obert una llista d’espera per si hi ha baixes.