Menús deliciosos

Deu restaurants per menjar-se Sant Jordi

  • Un pa, una rosa de xocolata, un gelat... Sant Jordi també és gastronòmic

  • Deu bons restaurants de Barcelona i els voltants que has de visitar abans que acabi l’abril

Deu restaurants per menjar-se Sant Jordi
6
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Sant Jordi és un bon motiu per sortir de casa i fer un volt per una Barcelona plena de llibres i roses. La jornada es preveu llarga, així que tocarà reposar forces. Però, ¿on?

En aquest article et proposem que continuïs amarant-te de l’atmosfera de la diada menjant en aquests 10 bons restaurants de Barcelona per celebrar una jornada tan especial amb menús o plats ‘ad hoc’. Aquests:

Un menú especial i llibres (Croma by Flash)

Croma by Flash (Diagonal, 640) ha preparat un menú per a Sant Jordi i tindrà una parada de llibres gastronòmics. El menú consta de primer i un segon per elegir, més unes postres (maduixes de temporada confitades al seu suc amb sopa de menta) i begudes. Costa 29 €. Entre els plats per elegir, hi ha cors de carxofa amb cruixent de pernil, llobarro salvatge a la planxa amb bullabessa de lletres i magret d’ànec amb milfulls de poma.


Una rosa comestible (Enoteca)

Enoteca, a l’Hotel Arts, prepararà unes postres especials: un ‘llibre’ i una ‘rosa’. Fins al dia 23, culminarà tant el seu menú degustació com el menú dominical Arroz de Paco amb les postres La Rosa. Es tracta d’una ‘mousse’ de gerd que al centre porta un cremós de xocolata blanca i te rooibos i un gelificat de litxis amb aigua de roses. La seva base és un pa de pessic amb pell de llimona i trossets de cirera confitada. Es presenta en una capseta en forma de llibre al qual el comensal trobarà una nota que explica la raó de ser d’aquestes postres.


Pintura, literatura, un còctel i un menú (Grand Hotel Central)

El Grand Hotel Central (Via Laietana, 30) ha preparat diverses activitats al seu restaurant Bistro Helena i al seu terrat amb bar: d’11.00 a 13.30 hores, ‘Art & wine’, en la qual aprendràs a fer el teu propi quadro mentre beus vi escoltant música; de 14.30 a 15.30, recital de poesia a càrrec de Myriam Soteras, Jaume Muñoz i Rosa María Torrens Guerrini; un córner literari de la llibreria Ona Llibres; un menú de Sant Jordi (costa 38 € i inclou, entre altres plats, un tàrtar de corbina, alfàbrega, tomàquet sec i tàperes; arròs de favetes, pèsols i allioli, i bacallà al forn); un còctel especial anomenat Dragon Bite (la mossegada del drac), i –atenció– una oferta per als hostes que hagin publicat un llibre i vulguin donar-lo a la biblioteca de l’hotel: obtindran un 30% de descompte en la seva estada.


Formatges, llibres i croissants (Simultáneo)

L’espai gastronòmic i cultural de l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, Simultáneo, començarà Sant Jordi amb la degustació de formatges; la presentació i la firma del llibre ‘La cultura del queso’, de Toni Gerez, cap de sala de Castell Peralada Restaurant (d’11.00 a 12.00 hores), i continuarà amb les presentacions i firmes del sommelier Javier Campo amb ‘El arte del maridaje’ (de 15.30 a 17.00), d’Anna Riera amb ‘A taste of Barcelona: the history of catalan cooking and eating’ (de 17.15 a 18.45) i de la sommelier i escriptora de vins Meritxell Falgueras amb ‘Cátame. Wines and the city’ (de 19.00 a 20.00). Hi haurà un menú aperitiu (una anxova lleugerament fumada, una croqueta semilíquida de costella rostida i poma, i una cervesa) disponible durant tot el dia per 8 €, i croissants farcits de la pastisseria Canal (guanyadora del concurs Millor Croissant Artesà d’Espanya del 2019 i del 2016) i el pa de Sant Jordi i roses per als clients.


Cava gratis a canvi de punts de llibre (Mr. Porter)

El restaurant Mr Porter, a l’Hotel Sir Victor (Rosselló, 265), repartirà punts de llibre personalitzats a les llibreries i floristeries més emblemàtiques de la ciutat. Qui els compri i els presenti després en aquest ‘steak house’ obtindrà dues copes de cava gratuïtes des del 23 fins a 26 d’abril. A més, el 21 d’abril, presenta una edició especial de Sant Jordi d’‘A night with the fox’, amb un tiberi gastronòmic format pels plats estrella del restaurant, seguit d’una festa al seu club.


El còctel Roses of Blood (Bar Veraz)

Fins al dia 28, l’Hotel The Barcelona Edition exposarà al vestíbul una escultura efímera de vidre creada per l’artista local Valeria Vasi que s’inspira en la llegenda de Sant Jordi. Com a part de la col·laboració de l’establiment amb l’artista i com a celebració d’aquest dia tan especial, els ‘bartenders’ de Bar Veraz, el restaurant ubicat a la planta baixa, han creat, junt amb Vasi, el còctel de color vermell carmí Roses of Blood, a base de rom, aperitiu italià, cordial de gerd, llima i aquafaba, per complementar l’escultura.


Un menú rematat amb torrades (A Restaurant)

L’Hotel Neri inclou música, gastronomia i tradició per Sant Jordi. La Coral Sant Jordi oferirà un concert a les 12.15 hores a la plaça de Sant Felip Neri, on està ubicat l’establiment, i A Restaurant servirà un menú de Sant Jordi (55 €) que es rematarà amb torrades amb crema de roses i gerds. Els que prenguin només un cafè seran obsequiats amb aquestes postres.


Tres menús, ¡tres!, de Sant Jordi (Hotel El Palace)

L’Hotel El Palace es bolca, gastronòmicament parlant, en Sant Jordi. El Rooftop Garden, al terrat, servirà un menú de Sant Jordi durant el migdia (75 €). Al ‘hall’ de l’hotel, aquesta vegada en format de dinar i sopar i pel mateix preu, se servirà un altre menú de la diada i la ‘brasserie’ de luxe Amar, de Raza Zafra, oferirà, de 13.00 a 14.30 hores, l’aperitiu de Sant Jordi a la barra amb la seva selecció d’ostres, caviar, crus i brasa per demanar a la carta acompanyats de vins i maridats amb música de ‘dj’. I també disposarà d’un menú de Sant Jordi, únicament al migdia, que, només pel preu (145 € sense begudes), promet ser memorable.


Menú amb tapes d’autor (Tendiez)

Notícies relacionades

El restaurant Tendiez, a l’Hotel Sofitel Barcelona Skipper, té preparat un menú especial a base de tapes, un plat principal i unes postres creades per Jose Sánchez, xef executiu de l’hotel, i David Andrés (Via Veneto), assessor del restaurant. Entre les tapes d’autor, destaquen el còctel de vieires curades amb macedònia i salsa rosa, les croquetes fumades de cecina i l’ou de Calaf a baixa temperatura amb pernil ibèric, sobrassada i parmentier de patata. Com a plat principal, ofereixen l’opció de fideus arrossejats amb sepionets de platja i allioli de la seva tinta o arròs de pagès amb botifarra esparracada, bolets de temporada i vegetals de temporada. Costa 49 € (begudes no incloses).


Menú amb unes postres de Sant Jordi (Contraban)

El 23 d’abril, el restaurant Contraban (Hotel Wittmore) dedica un menú especial a la diada de Sant Jordi coronat amb unes postres temàtiques creades per a l’ocasió: torrada amb crema de roses i gerds. Abans d’arribar a aquest final, la proposta consta de cinc passis més, com ara croquetes de bacallà amb allioli, albergínia escalivada amb mel de pi i pinyons, turnedó de tonyina amb pebre verd i caneló de rostit amb trompetes de la mort i salsa ‘soubise’ de ceps. Costa 48 €.