¿Fruita seca saludable?

¿Què passa si menges anacards cada dia?

¿Què passa si menges anacards cada dia?

Pixabay

1
Es llegeix en minuts
Paula Castillo

La fruita seca, sens dubte, és una de les millors opcions per picar entre hores. Pipes, ametlles, cacauets, avellanes, panses... n’hi ha per a tots els gustos i colors. De fet, l’Organització Mundial de la Salut els inclou entre els aliments essencials per portar una dieta sana i, fins i tot, el fet de consumir aquest aliment pot prevenir malalties i allargar l’esperança de vida.

Una de la fruita seca més popular i econòmica són els anacards. Descobert el 1558 i originari del Brasil, actualment es cultiva principalment al sud-est asiàtic, Llatinoamèrica, múltiples zones de l’Àfrica i fins i tot a Hawaii. L’anacard en realitat és la llavor de l’arbre Anacardium occidentale, i a més de saborós, té múltiples beneficis per a la salut com a antioxidant, reductor del colesterol, ajuda per a la pèrdua de pes i diabetis, protector cardiovascular i font de magnesi.

Segons l’Organització de Consumidors i usuaris (OCU), es recomana ingerir uns 30 grams de fruita seca al dia, que correspondrien a un total d’entre 15 i 18 anacards, depenent de les dimensions del fruit.

Compte amb els anacards: són tòxics

No obstant, els extrems mai són bons i no hem de passar-nos amb el seu consum ja que, si mengem aquest aliment en excés, a causa del sodi que contenen poden ser perjudicials per al cor.

Notícies relacionades

També cal tenir especial cura ja que, a diferència d’altra fruita seca, no es poden consumir crus, ja que és summament tòxic. Això es deu al fet que les fulles de l’arbre i la closca que recobreixen el fruit contenen un oli anomenat urushiol, el qual pot produir problemes i irritació a la pell i, en els casos més severs, si es consumeix en grans quantitats pot provocar la mort.

És innegable que els anacards tenen moltes propietats beneficioses, però s’han de consumir moderadament i trobar un balanç per disfrutar de totes aquestes.

Temes:

Alimentació