Amb les mans a la massa

Roger Canela, millor forner de Catalunya el 2022

  • El responsable de PaPanBread (Lleida) guanya la Llesca d’Or, el premi que distingeix el millor professional de la comunitat autònoma

Roger Canela, millor forner de Catalunya el 2022
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Roger Canela, de PaPanBread (Lleida), ha guanyat La Llesca d’Or, el premi que distingeix el millor forner de Catalunya i que entrega la plataforma Panàtics, que acull professionals, entitats, organismes i empreses que treballen amb l’objectiu de fer bon pa. Els finalistes han sigut Georgina Crespo (Fleca Balmes, Barcelona), i Romà Alonso (Cal Parra, Olost).

Al març es va iniciar al País Valencià la Ruta Espanyola del Bon Pa, que consisteix en la selecció dels 80 forners top d’Espanya, que elaboren al seu obrador un bon pa tradicional, que saben presentar-lo a la botiga i que tenen un bon tracte amb el client.

El mecanisme de selecció d’aquests forners es porta a terme a través de les rutes autonòmiques, en què se seleccionen els millors professionals de cada autonomia, al qual s’entrega la Molla d’Or o la Llesca d’Or.

Només amb farina de blat comú

Al maig es va fer la Ruta del Bon Pa de Catalunya a les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Segons les bases del concurs, cada forner ha presentat dos pans rodons, iguals, amb una fitxa tècnica de la seva elaboració.

Notícies relacionades

La llista definitiva s’ha elaborat després de quatre dies de tastos anònims als diferents emplaçaments de Catalunya.

L’acte s’ha celebrat aquest dimecres al vestíbul de l’Estació del Nord de Barcelona i ha sigut presentat per l’actriu Cristina Brondo.