Amb les mans a la massa
Roger Canela, millor forner de Catalunya el 2022
El responsable de PaPanBread (Lleida) guanya la Llesca d’Or, el premi que distingeix el millor professional de la comunitat autònoma

Roger Canela, de PaPanBread (Lleida), ha guanyat La Llesca d’Or, el premi que distingeix el millor forner de Catalunya i que entrega la plataforma Panàtics, que acull professionals, entitats, organismes i empreses que treballen amb l’objectiu de fer bon pa. Els finalistes han sigut Georgina Crespo (Fleca Balmes, Barcelona), i Romà Alonso (Cal Parra, Olost).
Al març es va iniciar al País Valencià la Ruta Espanyola del Bon Pa, que consisteix en la selecció dels 80 forners top d’Espanya, que elaboren al seu obrador un bon pa tradicional, que saben presentar-lo a la botiga i que tenen un bon tracte amb el client.
El mecanisme de selecció d’aquests forners es porta a terme a través de les rutes autonòmiques, en què se seleccionen els millors professionals de cada autonomia, al qual s’entrega la Molla d’Or o la Llesca d’Or.
Només amb farina de blat comú
Al maig es va fer la Ruta del Bon Pa de Catalunya a les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Segons les bases del concurs, cada forner ha presentat dos pans rodons, iguals, amb una fitxa tècnica de la seva elaboració.
La llista definitiva s’ha elaborat després de quatre dies de tastos anònims als diferents emplaçaments de Catalunya.
L’acte s’ha celebrat aquest dimecres al vestíbul de l’Estació del Nord de Barcelona i ha sigut presentat per l’actriu Cristina Brondo.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables