Obituari

Mor Jordi Gabaldà, el creador del millor entrepà d’autor d’Espanya

El cuiner ha mort als 37 anys arran d’un càncer que li van detectar l’estiu passat

Mor Jordi Gabaldà, el creador del millor entrepà d’autor d’Espanya
2
Es llegeix en minuts
EFE

El cuiner Jordi Gabaldà, guanyador del premi al millor entrepà d’autor en el certamen Madrid Fusión 2021, ha mort als 37 anys arran d’càncer que li van detectar l’estiu passat. El cuiner sabadellenc serà incinerat aquest dissabte a les 16.00 hores al tanatori de la seva ciutat natal.

El 2009, amb 24 anys, Gabaldà va iniciar la seva carrera culinària al restaurant Contrast, al cèntric carrer Pare Sallarès de Sabadell.

El local, on es combinaven la cuina creativa i la popular, va ser tot un èxit, tot i que el 2018 va tancar les portes perquè Gabaldà pogués iniciar una nova etapa en la seva carrera.

Mesos després va inaugurar el local L’Immoral, també al centre de Sabadell, on va posar especial èmfasi a fer sandvitxos de qualitat.

El 2021 va rebre el reconeixement de fer el millor sandvitx d’Espanya en el certamen Madrid Fusión.

El millor entrepà d’autor

El sandvitx guanyador, Fini Pastrami, era una versió marina del pastrami original tan popular als carrers de Nova York, que contenia ventresca de tonyina vermella, espàrrec blanc, col xinesa, teriyaki, ‘cheddar’, emmental i mostassa.

«Volia presentar un dels nostres clàssics, però alhora innovar amb una cosa diferent. Per això vaig canviar el pit de vedella per la ventresca. La tonyina és el peix més similar a la carn i en els dos casos utilitzo el que seria el pit de l’animal», va explicar Gabaldà després de guanyar el premi al digital Isabadell.cat

En aquell moment va començar a rebre el reconeixement als cercles gastronòmics del país, just quan ja patia la malaltia.

«Ha lluitat contra el càncer el que no està escrit»

Notícies relacionades

La notícia de la mort del jove cuiner ha sigut anunciada precisament pel compte d’Instagram del sandvitx club L’Immoral amb aquest text: «El teu cos no és un temple, és un parc d’atraccions. Disfruta’l»

«Ha viscut intensament, cuinant, estimant, enamorant i fent conya de tot. Avui el seu cos ha mort. Ha lluitat contra el càncer el que no està escrit. Puc dir-los que és l’únic combat que ha perdut en la seva vida. Ha deixat coses a mitges, escrits a mig esbossar, i s’ha emportat totes les seves receptes. M’encantaria trobar la manera de mostrar al món la seva visió, el seu llegat», afegeix el text.