Valor emergent

Joseba Cruz guanya el premi Cuiner 2021

  • El cuiner del restaurant Le Clandestin rep la millor puntuació després d’una votació popular i la valoració d’un jurat d’experts

Joseba Cruz guanya el premi Cuiner 2021
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Joseba Cruz, xef de Le Clandestin (Navàs), ha sigut guardonat amb el premi Cuiner 2021 i també ha rebut el reconeixement de Cuiner Més Sostenible d’entre els sis finalistes. La selecció de candidats ha sigut realitzada per un consell assessor integrat per especialistes en gastronomia, que han analitzat la tasca de cuiners emergents que encara no gaudeixen de grans distincions, que utilitzen productes de proximitat, tenen sensibilitat per l’agricultura i la pesca sostenibles, treballen amb productors locals i fan difusió d’aquests valors.

Cruz ha sigut escollit després d’una votació popular a internet i la valoració d’un comitè d’experts professionals format per 20 persones. La puntuació final surt de ponderar un 70% per a les votacions populars i un 30% per als vots del jurat professional.

Finalistes

Els altres finalistes han sigut Ludwig Amiable, de Palo Verde (Barcelona); Jan Fargas, de Les Voltes de Sant Sebastià (Moià); Germán Franco i Marta Rombouts, d’Almarge (Badalona); Ricardo Radice i Giulia Gabriele, de Fishology (Barcelona), i Javier San Vicente i David López, de Taberna Noroeste (Barcelona).

Premis InnoFòrum

En l’entrega de guardons també s’han donat els premis InnoFòrum, un reconeixement a la innovació de la indústria del ‘food service’ i l’artesania alimentària en la gastronomia, així com a la sostenibilitat.

Notícies relacionades

Com a producte més innovador, el guardonat ha sigut l’essència de sobrassada Ànima, de La Cinquena Gamma. En la categoria de sabor més original, el premiat ha sigut el Paté Rústic Gall del Penedès IGP de Mallart Artesans Xarcuters; i en la de ‘packaging’ més creatiu s’ha imposat el Vermut Xalar amb mustela de l’empresa Coca i Fitó.

Per la seva banda, el premi Producte Més Sostenible ha recaigut en la cervesa Lat Cub d’Estrella Damm.