Peça de luxe

El pa més car del món: porta or i plata i costa 10.750 euros

  • La fogassa pesa un quilo i inclou productes andalusos, a més de quinoa i trufa d’importació

El pa més car del món: porta or i plata i costa 10.750 euros
1
Es llegeix en minuts

Un pa que costa 10.750 euros i que porta or i plata en pols i flocs ha sigut elaborat per una fleca d’Algatocín (Màlaga) i serà presentat al Congrés Internacional de Gastronomia Madrid Fusió com «el pa més car del món», segons ha anunciat la marca promocional de productes Sabor a Málaga.

Pan Piña és el nom de l’establiment que ha preparat aquesta fogassa –d’un quilo– que inclou productes malaguenys i d’altres punts d’Andalusia, com l’oli i la farina i també quinoa i trufa d’importació, segons ha assegurat aquest dimecres a Efe el forner i propietari del local, Juan Manuel Moreno.

L’or és «beneficiós per a la salut»

Ha destacat que la característica principal que eleva el preu del seu pa són els ingredients de qualitat i ha assegurat que l’or «en petites quantitats és beneficiós per a la salut», afirmació que basa en estudis a què al·ludeix.

Moreno ha recalcat que el blat utilitzat per a la base, denominat Recio de Ronda, ja el sembrava el seu avi fa dècades i que no està modificat genèticament, així que ha buscat que la resta d’elements que s’introdueixen siguin de la millor condició possible, preferiblement de Màlaga i Andalusia.

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

El client podrà triar els ingredients que vulgui per a l’elaboració dins d’un catàleg que posen a la seva disposició, «com si fos una pizza, però amb caviar i trufa», i després els forners busquen «l’equilibri entre tots els components».

Notícies relacionades

El pes mínim per a la producció d’aquest pa és de mil grams i a Madrid Fusió, que es va celebrar del 31 de maig al 2 de juny, van portar quatre varietats, un d’elles de color morat i elaborada amb remolatxa.

Aquest forner va presentar en altres edicions del certamen pans que rondaven els 1.000 euros, però aquest any ha apostat per incrementar la qualitat, pes i preu perquè –segons diu– «s’està posant molt de moda la fogassa gran» i solen «vendre molt en hotels de luxe».

Temes:

Pa