'cuina de les estrelles'

'Cuina de les estrelles': els 4 plats nadalencs de Vila Viniteca

Els xefs distingits per Michelin Xavier Pellicer, Jordi Vilà, Paco Pérez i Quim Casellas preparen els plats per al menú de Vila Viniteca

zentauroepp51324318 onbarcelona imedio191211133714

zentauroepp51324318 onbarcelona imedio191211133714

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El Nadal és ple de clàssics que es repeteixen una vegada i una altra. Alguns agradaran més que d’altres, però, sens dubte, un dels que sempre ve de gust, per la seva qualitat i varietat –i per la feina que estalvia, no ens enganyem–, és el menú ‘Cuina de els estrelles’que encarrega Vila Viniteca a reanomenats xefs, tots ells reconeguts amb estrelles de la guia Michelin. Aquest any, els cracs escollits han sigut Xavier Pellicer (una distinció pel seu restaurant homònim), Jordi Vilà (una per Alkimia), Paco Pérez (dos per Miramar, dos més per Enoteca i una cinquena per Cinco, a Berlín) i Quim Casellas (una per Casamar).

1. Terrina de porros i trufa

Pellicer, mag de la cuina verda, segueix en la seva línia i aposta per una terrina confitada amb oli de porros a la brasa i preparada amb trufa que costa 10 €.

2. Canelons

Vilà aporta la quota de tradició amb els seus canelons de pollastre ecològic, faisana i trufa negra amb pasta fresca i una beixamel acabada amb xerès. Ha picat les carns a mà i durant la seva elaboració ha utilitzat herbes mediterrànies, ceba, tomàquet, all, un sospir de gingebre i canyella i vi ranci (18 €).

3. ‘Coquelet’ amb salsitxes de bosc

Paco Pérez ha cuinat ‘coquelet’ amb salsitxes de bosc i notes nadalenques (15 €). Porten pollastró, xampinyons, bolets, pinyons, panses, orellanes, escalunya, ceballot, all, pastanaga, tomàquet, nap, rovell d’ou, llorer, pebre negre, orenga seca, pal tallat, brandi... Per sucar-hi pa.

4. Semifred de torró amb poma de Girona i ‘sablé’ d’ametlla

Notícies relacionades

Per a les postres, Casellas ha ideat un semifred de torró amb poma de Girona i ‘sablé’ d’ametlla (crema de formatge fresc amb fruites vermelles, galeta, gelatina de kirsch i dues cireres amb sorpresa). Costa 6 €.

Els plats de‘Cuina de les estrelles’estan disponibles fins al 5 de gener a la botiga de Vila Viniteca del carrer d’Agullers, 9, de dilluns a dissabte, de 8.30 a 20.30 hores, i els diumenges 15, 22 i 29 de desembre, i 5 de gener, de 10.00 a 20.30 hores. Es recomana fer la reserva amb temps trucant al telèfon 93 310 19 56. 

Temes:

Gurmet Cuiners