CARRERÓ DELICIÓS

Passatge de la Concepció: glamur gastronòmic

El passatge de la Concepció concentra 8 restaurants (la majoria, moderns i elegants) i una cocteleria

El passatge de la Concepció és un pol d'atracció gastronòmic gràcies als vuit restaurants (la majoria, moderns i elegants) i una cocteleria que poblen el seu escàs centenar de metres

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Amb el Tragaluz va començar tot. El 1991, l’empresària Rosa Esteva es va atrevir a ser la primera a plantar un restaurant al passatge de la Concepció. La seva innovadora cuina de mercat moderna, al número 5 d’aquest carreró que connecta el passeig de Gràcia amb la rambla de Catalunya, va triomfar, primer com a Tragalux, després com a Tragarapid i finalment amb la denominació actual.

Des del 2010, alberga als seus baixos El Japonés (cuina del país del sol naixent en format de taverna, amb un ambient animat, tapes nipones i una barra d’ostres a l’entrada). Però des de mitjans dels 90 tenia local propi, que estava al davant, al número 2, on hi ha el Sushi Shop, que ofereix també plats japonesos per prendre aquí mateix o per ­emportar-se.

També hi va haver un asiàtic al restaurant de l’hotel Murmuri, amb tres grans finestrals que donen al passatge, tot i que s’hi entra per la Rambla de Catalunya, 104. Va obrir el 2008 però des del 2011 serveixen cuina mediterrània. Es diu El Passatge del Murmuri.

A finals del 2008 va obrir el Petit Comitè (al número 13), amb Fermí Puig al capdavant. El va rellevar el 2014 Nandu Jubany, que amb la seva estrella Michelin per Can Jubany aporta més llustre gastronòmic al passatge. En aquest espai realça la cuina catalana tradicional en un ambient informal.

A principis d’aquesta dècada, el Mordisco (al 10), que estava on ara hi ha l’hotel Omm, va omplir una de les cases del passatge amb llum, color, una cuina de mercat ininterrompuda, take away i venda de productes.

Notícies relacionades

El Bocagrande (al 12) dona glamur a la cuina mediterrània, amb arrossos i peixos frescos cuinats de manera senzilla, i una barra de mariscos al centre. Encara que per a luxe i sofisticació, el Champagne Bar Santa Eulalia de la botiga de moda homònima (al passeig de Gràcia, 93), que fa cantonada amb el passatge. Esmorzars, aperitius, dinars i berenars, tant a la sala com a la terrassa interior.

Les copes es prenen al Bocachica (al número 12), on Madonna, Cameron Diaz, Sean Penn, Penélope Cruz i Ron ­Wood han tastat còctels d’autor i clàssics amb un punt creatiu.