SUPERESPECIALITZACIÓ

Tunateca, classe pràctica de tonyina

Tunateca es consagra a la tonyina treballant amb encert un producte de primera

tunateca

tunateca

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

No hi ha un restaurant com Tunateca enlloc del món. Tots els plats incorporen tonyina. Crua, cuinada, a l'estil asiàtic, amb receptes mediterrànies... I, a més, a partir del setembre albergarà tallers, classes de cuina, demostracions i tota mena d'activitats al voltant d'aquest peix. Així que, només per això, Tunateca (Diagonal, 439) ja es mereix una visita.

Però més enllà de la singularitat que té per la seva superespecialització, hi ha una oferta gastronòmica que celebraran els gurmets: de l'excel·lent producte que treballen (és Balfegó, impulsora del local) en treuen partit amb saviesa i sobrietat per potenciar el seu sabor en tot moment.

Tunateca

Diagonal, 439. Barcelona. Telèfon: 93 797 64 60. Tipus de cuina: mediterrània i asiàtica. Preu mitjà: 35-40 €.

Al capdavant d'aquesta proposta hi ha Hideki Matsuhisa (una estrella Michelin per Koy Shunka), que s'encarrega de la part oriental de la carta amb sashimis, nigiris i uramakis de tota classe, i Marc Miró (restaurant la Llotja, de l'Ametlla de Mar, on Balfegó cria els túnids que ven per mig món), que dirigeix la mediterrània amb plats com el carpaccio de ventresca amb tomàquet confitat i la galta rostida.

Notícies relacionades

Qualsevol àpat es pot convertir en una classe pràctica sobre la tonyina. L'anomenada trilogia de sashimi et descobreix que l'akami (llom) és menys gras que el chu-toro (part entre la ventresca i el llom) i menys encara que l'o-toro (ventresca). I s'aprèn que el morrillo no té res a veure amb la boca de l'animal, sinó que està gairebé al clatell; aquesta peça se serveix amb un escabetx subtil. Lliçons a mossegades.

Com no podia ser d'una altra manera, Tunateca participa en la primera quinzena gastronòmica de la tonyina que organitza Balfegó fins a l'11 de juny i en la qual participen més de 80 restaurants de Barcelona i província.