GUARDÓ MERESCUT
Carme Ruscalleda, Premi Nacional de Gastronomia
La cuinera, homenatjada per l'Acadèmia en una gala on han sigut distingits el xef Àlvar Ayuso i Balfegó

zentauroepp37322800 barcelona 16 02 2017 on barcelona entrega de premios de l170216221528 /
Carme Ruscalleda va rebre dijous a la nit el Premi Nacional de Gastronomia de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Un guardó merescut perquè premia la seva esplèndida trajectòria, encara que a la cuinera de Sant Pol de Mar encara li queda corda per seguir sorprenent amb el seu delicat i deliciós treball. Té 65 anys i no es pensa jubilar. Manté el seu "compromís personal d'oferir coses especials, amb un segell propi, amb sabor".
A la gala d'entrega del premi, que ha tingut lloc al Palau Reial de Pedralbes durant un sopar preparat per Carles Gaig, l'Acadèmia ha justificat la decisió de distingir Ruscalleda per la "molt rellevant transcendència internacional" de la seva cuina, ja que "modernitza molts plats catalans tradicionals i els exporta a altres cultures". La cerimònia ha sigut presentada pels periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté, i ha tingut com a assistents gairebé tots els membres de l'Acadèmia, amb el seu president, Carles Vilarrubí, al capdavant.
"POESIA" PER A LES SEVES "CREACIONS SALUDABLES"
I a més, amb un plus: a les seves creacions "sempre saludables i centrades en els productes de temporada de la seva terra hi afegeix poesia". Una poesia amb la brillantor de set estrelles Michelin: a les tres del Sant Pau, n'hi suma dues pel seu restaurant homònim a Tòquio i dues més per Moments, a Barcelona, on també aporta el seu talent el seu fill, Raül Balam.
El treball que va començar en un modest establiment de plats per portar-se de Sant Pol de Mar va agafar una nova dimensió fa 29 anys, quan Ruscalleda es va decantar per comprar l'hostal que tenia al davant per muntar-hi un restaurant pel mateix preu que li hauria costat fer reformes al local que ocupava per donar cabuda a diverses taules on oferir els seus deliciosos plats.
Una decisió que aplaudeixen tots els gurmets del món, que viatgen expressament a Sant Pol de Mar a disfrutar dels seus plats. I que aquest dijous han aplaudit els assistents a la gala, on no ha faltat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ni tampoc els cuiners Joan Roca, Paco Pérez, Ramon Freixa, Romain Fornell, Nandu Jubany, Oriol Rovira, Oriol Castro, Òscar Manresa i Joel Castanyé, entre altres.
ÀLVAR AYUSO, DEL RESTAURANT ALVART, MILLOR XEF JOVE
La nit també ha tingut altres protagonistes. Un d'ells és Àlvar Ayuso, elegit millor xef jove. Va tenir el valor d'obrir el seu restaurant Alvart (Barcelona) quan només tenia 25 anys i des d'aleshores (ara va cap als 27) ha anat creixent amb una proposta cada vegada més gastronòmica, d'arrel clàssica i influències nòrdiques.
Notícies relacionadesAixí explica la seva decisió l'Acadèmia: "Seriós, meticulós i molt exigent, Àlvar sorprèn el comensal per la seva interpretació personal de la cuina clàssica i el seu atreviment tècnic a l'hora de crear les seves receptes".
El premi especial de l'Acadèmia ha sigut per a Balfegó, que aposta per "un innovador projecte que el porta a liderar l'exportació de tonyina fresca d'alta qualitat a més de 20 països".
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- L’impuls al biogàs accelerarà el tancament d’abocadors a Catalunya
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Previsió del Meteocat Catalunya activa avisos grocs i taronges davant les fortes pluges previstes per a aquesta setmana
- La Generalitat haurà de perdonar 13 milions als grans tenidors
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- TELEVISIÓ I MAS Una espècie en extinció
- Barcelona, protagonista La ciberseguretat creix i busca talent a Catalunya
- Ciclisme Vos obsequia la Vuelta amb un triomf de prestigi a Sant Boi
- TRIOMF A MONTILIVI L’immortal Stuani ressuscita el Girona, que fuig del descens