PLATS FESTIUS

Diverses maneres de menjar-se el Nadal

Menús tradicionals, per emportar-se, amb ingredients bio, amb plats de tots els països mediterranis, alternatius... ¡Visca la varietat!

quimvila xixocastao finapuigdevall evavila romainfornell albertraurich

quimvila xixocastao finapuigdevall evavila romainfornell albertraurich

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

PER EMPORTAR-SE A CASA (VILA VINITECA I FREIXA TRADICIÓ)

Vila Viniteca (Agullers, 7) torna a demanar a cuiners amb estrella Michelin que facin plats de tota la vida per a aquestes dates. Aquesta vegada són Xixo Castaño (restaurant Malena, als Gimenells -Lleida-) i la seva mousse de ceps i fuagràs a la gelée de porto; Fina Puigdevall (Les Cols, Olot) i els seus canelons; Albert Raurich (Dos Pebrots i Dos Palillos) i el seu canetó amb prunes verdes, i Romain Fornell (Caelis) i el seu tronc de neu de xocolata blanca, cremós de fruita de la passió i 'yuzu'. Els plats es poden comprar per separat fins al 5 de gener. 

Freixa Tradició (Sant Elies, 22) prepara plats solts (croquetes, escudella amb galets, canelons...) i un menú per 42,5 euros amb crema de ceps, ou trufat i dauets de pa d’espècies; llobarro a la papillota amb juliana de verdures i brou de peix de roca; jarret de be cuit a baixa temperatura, pomes caramel·litzades i fruita confitada, i pastís calent de xocolata amb 'toffee' salat i mandarina. 

PER ASSABORIR LA CULTURA MEDITERRÀNIA (DOS PEBROTS)

Dos Pebrots (Doctor Dou, 19), consagrat a recuperar els plats tradicionals dels països mediterranis de les dues riberes, ha preparat menús per a nit de Nadal (80 euros sense begudes, amb els seus icònic mugrons de truja), Nadal (60 euros, sense begudes) i Cap d’Any (80 euros, sense begudes). Només hi haurà plats festius catalans com escudella i carn d’olla, i els dels altres països seguiran en la línia del que s’ofereix diàriament.

PER A ADINERATS (BISTREAU, MOMENTS I ORIA)

Si ets dels que no miren el compte, pots anar a Moments (hotel Mandarin Oriental), comandat per Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam. La nit de Nadal servirà un menú per 215 euros (320 amb maridatge), un altre de Nadal per 215 (320 amb vins) i un altre més la nit de Cap d’Any per 315 (510 amb maridatge). Bistreau celebrarà la nit de Nadal (108 euros sense begudes), el dia de Nadal (118 euros sense begudes), Sant Esteve (88 amb copa de cava, vi blanc i vi negre), la nit de Cap d'Any (278 euros, 378 amb maridatge) i Any Nou ('brunch' sense begudes per 118).

Oria, a l'Hotel Monument (passeig de Gràcia, 75), amb una carta mediterrània amb tocs bascos dissenyada per Martín Berasategui, ofereix diversos menús: de la nit de Nadal per 160 euros (amanida de salmó fumat, sopa d'ametlla calenta, llom de rap, 'risotto', 'panettone', torrons i neules), de Nadal per 140 euros (amanida de cranc reial amb patates amb oli d'oliva i alvocat -foto-, escudella, arròs de llamàntol i amanida marina, i rellom de vaca rostit amb puré de patates, ruca i salsa trufada, pastís òpera, torrons i neules), de Sant Esteve per 140 euros (escudella, caneló de cua de bou, arròs de nècores, rellom de vaca rostit, pastís òpera, torrons i neules) i de Cap d'Any per 285 euros (amanida de pop Sant Silvestre, sopa de llenties amb fuagràs 'poêlé', 'risotto' cremós de parmesà amb escamarlans i bolets, llobarro al vapor amb 'txinparta' d'ostra i salsa de xampany, rellom de vaca a la brasa amb una patata farcida de medul·la, piquillos i la seva salsa trufada, festucs i 'yuzu', palet d’or croquant de xocolata, 'petit fours', torrons, neules i raïm de la sort, tot maridat amb xampanys i vins).

PER MENJAR AMB PRODUCTE BIO (BARRACA)

El restaurant del passeig Marítim de la Barceloneta, 1 està especialitzat en arrossos i treballa amb ingredients b io i de proximitat. Una manera saludable de rebre el 2017 amb un menú de Cap d’Any per 95 euros.

PER ALS AMANTS DE LA CUINA CATALANA (WINDSOR)

Qui no es vulgui arriscar, ho té fàcil. Windsor elabora cuina catalana contemporània, sense sobresalts ni bogeries tècniques. Els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener proposa un menú de 85 euros amb aperitius, entrants i plats principals on no falta l’escudella. La nit de Cap d’Any, costa 150 euros (49 més amb maridatge).

Notícies relacionades

PER ALS ALTERNATIUS (MANAIRÓ)

Jordi Herrera es treu de la màniga un menú nadalenc alternatiu a Manairó (Diputació, 424) amb gambes convertides en maionesa dins un cucurutxo, bonítol fumat presentat a taula com si fos roba estesa... I així fins a 10 plats i postres per 130 euros, amb beguda, cafès, torrons i neules inclosos. El menú s’ofereix per Sant Esteve i Cap d’Any, i amb reserva qualsevol dia fins al 6 de gener.