RESTAURANT

Torna el mite, torna Casa Leopoldo

Òscar Manresa i Romain Fornell reobriran al desembre l'emblemàtic restaurant del Raval amb una promesa: la cua de toro seguirà a la carta

Òscar Manresa i Romain Fornell reobriran al desembre l'emblemàtic restaurant del Raval amb una promesa: la cua de toro seguirà a la carta

 

 

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Són amics, cuiners i residents a Barcelona. Ah, i a més a més de cuinar els encanta obrir restaurants. Són Romain Fornell (Caelis, Café Emma, Café Turó, Épicerie) i Òscar Manresa (Torre d'Alta Mar,Kauai, Casa Guinart, Taberna Tío Carlos, 99% Motobar). Després d'obrir junts la pizzeria Los Soprano Boqueria (ja tancada), la cocteleria

Rien de Rien al Palace (se la va acabar quedant l'hotel) i Joël's Oyster Bar (segueix en marxa a la Boqueria), ja porten de cap un nou projecte conjunt: Casa Leopoldo, mite de la gastronomia barcelonina gràcies a plats com la cua de toro i a comensals entregats com Manuel Vázquez Montalbán.

Notícies relacionades

El llegendari restaurant havia obert el 1936 i va tancar l'any passat víctima d'una crisi que no va respectar res, ni tan sols un local tan emblemàtic com aquest. Però Manresa i Fornell han sortit al rescat i reobriran Casa Leopoldo al mes de desembre. «Li netejarem la cara, la decoració serà la mateixa que hi havia -promet Manresa-. Volem recuperar la tradició culinària de la ciutat de Barcelona, els plats de xup-xup. I sí, a la carta hi haurà la cua de toro. I també hi haurà peix, arròs...». I tot per un preu mitjà d'uns 50 euros.

Van veure negoci a Casa Leopoldo, però també els va empènyer el cor. «És una pena que tanqués, i per això el recuperem. No només és patrimoni culinari de la ciutat perquè per allà va passar molta gent. És història de la ciutat. I ara que el Raval està creixent s'han de rescatar locals com aquest». 

Casa Leopoldo

Carrer de Sant Rafael, 24. Barcelona.