Millora de la seguretat

Entra en servei un nou tram de 2+1 a la carretera C-35 entre Sant Celoni i Riells i Viabrea

Territori ha invertit 8,4 milions d’euros a millorar la seguretat d’aquesta via, que incorporarà un sistema que evita xocs frontals

La carretera C-35 a Sant Celoni rebrà una injecció de 22 milions per fer-la més segura

Un tramo de la carretera C-35 entre Sant Celoni (Vallès Oriental) y Riells i Viabrea (Selva)

Un tramo de la carretera C-35 entre Sant Celoni (Vallès Oriental) y Riells i Viabrea (Selva) / Departament de Territori

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’eix viari de la C-35, una de les carreteres més transitades del nord-est a Catalunya, suma un nou tram de 2+1, entre Sant Celoni (Vallès Oriental) i Riells i Viabrea (Selva). Es tracta d’uns cinc quilòmetres que tenen una densitat de circulació de 20.000 vehicles diaris. El sistema, que la Generalitat implementa des de fa diversos anys, permet evitar els xocs frontals: consisteix en vies d’una calçada amb un separador físic entre els dos sentits, que es va alternant al llarg del seu recorregut.

El Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica ha anunciat aquest dilluns la posada en servei del recorregut, «a l’espera de l’extensió de l’última capa del paviment i la senyalització horitzontal definitiva», han assegurat, que culminaran a la tardor. D’aquesta manera, aquesta quedarà completada quan s’afegeixi la nova via segregada per a vianants i ciclistes que aquesta administració està executant en el mateix tram. La inversió total és de 8,4 milions d’euros, finançada en part mitjançant fons europeus REACT.

Barrera per separar carrils

El nou tram 2+1 de la C-35 transcorre entre la rotonda de Sant Celoni i la de Riells i Viabrea, un àmbit amb un volum de trànsit important, que transcorre en paral·lel a l’AP-7. La C-35 és una de les carreteres que connecta zones del Vallès Oriental, la Selva i el Baix Empordà. Uneix Granollers (Vallès Oriental) i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Quilòmetre 42 de la C-35. /

EP

També s’hi ha instal·lat una barrera rígida de formigó per separar els dos sentits de la circulació i evitar el risc de xocs frontals, que poden tenir conseqüències molt greus, segons Territori.

Via ciclable

Notícies relacionades

A més, l’obra inclou la construcció d’una via pedalable, que forma part d’un itinerari paral·lel a les carreteres BV-5301, C-35 i GI-552, que unirà els municipis de Vilalba Saserra, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea i Breda, i configurarà així una xarxa ciclista estructurada en l’àmbit del Baix Montseny.

La via ciclista aspira a millorar la mobilitat quotidiana i la connectivitat del corredor per mitjans no motoritzats. Així mateix, aquest nou itinerari també millora la mobilitat turística, i aprofita un entorn d’alt interès natural i paisatgístic. Així, han conclòs les mateixes fonts, en «les actuacions a l’eix de la C-35 conflueixen dues de les línies torncals del Departament de Territori: la seguretat viària i la mobilitat activa i descarbonitzada».