PUNTA DE ganivet
Fraret i fum
Vaig viatjar a Islàndia sense sort. Vaig voler provar una cuina única, àrtica, radical, i vaig trobar plats mediocres (i algun, d’immenjable). Segur que hi ha llocs on brillen –en aquesta època, fins a la mitjanit– xefs fins o, almenys, amb sentit comú. O és possible que hi hagi massa foodies disposats a maquillar els viatges i explicar vivències estèrils com si fossin experiències definitives. Segons qui llegeixis sembla com si a Reykjavík es cuinés la següent revolució a foc de volcà. Barbes rosses i tatuatges tèrbols: bons ingredients per a algun congrés visionari. Dos sopars i un dinar. Ens van garantir que Sushi Samba (res a veure amb l’original de Londres) era in i tenien raó: intranscendent. Els rotllets de salmó convidaven a sortir nedant. El fraret havia sigut fumat amb querosè. L’únic decent va ser la minihamburguesa de ren: me n’hauria menjat fins i tot les banyes. Va ser pitjor Kolabrautin, allotjat a l’edifici Harpa, l’òpera. Bacallà ofegat en poma dolça i un be amb tant de nervi que encara el porto enganxat al queixal (i, en canvi, el coll guisat estava perfecte). A Reykjavík passa alguna cosa, però ¿què?
- Documentació Nou avís de la policia per als que han de renovar el DNI o el passaport
- SALUT Europa retira del mercat la vacuna de la covid d’AstraZeneca
- Peris confessa que va abusar de nens des del 1972
- FÓRMULA 1 La sanció a Sainz pel GP de Miami afegeix més polèmica sobre la FIA
- Joves polítiques s’obren pas en les llistes electorals del 12M
- VidaCaixa crea una comissió d’experts per al negoci de la gent gran
- Aigües de Barcelona ratifica un pla de 955 milions per la sequera
- Endesa guanya la meitat per la caiguda de preus i el nou impost
- El Govern ja controla un 7% de Telefónica a l’invertir-hi 1.600 milions
- Territori porta a l’Audiència el sistema estatal de límit als lloguers