PUNTA DE GANIVET
El 'lonut' i el dònut
Al pastisser Carlos Beltrán li agrada sucar el dònut al cafè amb llet, acció complicada perquè la rodonesa de la rosquilla impedeix submergir-la de manera completa a la tassa. ¿Solució? Un dònut allargat, que ell anomena de forma comercial lònut. «Ja sé que existeixen els fartons», diu. El fartó seria un parent.
El lònut ha aparegut (¿per quedar-se?) al carrer de Bailèn de Barcelona, a la cafeteria SallySucra, acabada d’estrenar. El vaig provar l’altre dia cobert amb xocolata i la veritat és que era llaminer. Bona textura, poc gras. De moment en prepara pocs, «entre 10 i 12 diaris», un número similar al de croissants, que també són bons.
Notícies relacionadesEl 2013, Dominique Anselva començar a vendre crònuts a la seva pastisseria de Nova York i aquesta massa entre croissant i dònut va fer fortuna i es va expandir mundialment. No crec que Ansel cobrés royaltis per les còpies. Vaig provar-ne algunes versions durant l’epidèmia i em van semblar oliosos i pesats.
¿Tindrà sort el lònut? Seria estimulant assistir al naixement d’un fenomen. Beltrán el vol registrar i mentre se soluciona la paperassa que aquest article serveixi com a dolça acta notarial.
- Situació de vulnerabilitat L’ajuda de 115 euros al mes que ja pots demanar a la Seguretat Social
- Tècniques delictives Avís de la Policia Nacional quan arribis a casa: «Si els veus, no toquis res»
- Les pluges a Catalunya deixen els pantans per sobre del 18%
- "No em deixava treballar i controlava tots els tiquets"
- El somni olímpic frustrat pel franquisme
- Convulsió en el Govern espanyol "No era necessari"
- Convulsió en el Govern espanyol Feijóo acusa Sánchez de voler "colar un canvi de règim"
- Els socis li retreuen la falta de propostes després de tenir en suspens el país
- Falta de proves Sánchez es queda i promet treballar per la "regeneració"
- La recepta d’Albiach "Quan deixi la política el meu ego ho portarà genial"