Transport públic

Diverses línies d’Avanza deixen de donar servei al Baix Llobregat sud a l’agost

Diverses línies d’Avanza deixen de donar servei al Baix Llobregat sud a l’agost
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de quatre línies d’autobús del Baix Llobregat sud han deixat de donar servei durant aquest mes d’agost. Es tracta d’algunes de les línies en les quals opera Avanza al sud de Barcelona.

Concretament, les quatre línies afectades són: E80, E86, E97 i E98. Segons va informar la mateixa operadora d’autobusos, totes aquestes línies tornaran a entrar en funcionament el pròxim 1 de setembre.

Així, els veïns de fins a cinc ciutats es veuen afectats per aquests talls: Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i Barcelona. Algunes de les persones perjudicades han expressat les seves queixes al llarg de les últimes setmanes per aquests talls. 

«Viladecans, la ventafocs del Baix Llobregat; què han fets els seus ciutadans per merèixer tal greuge. Renfe i Avanza deficient en els seus serveis públics», diu una usuària també via xarxes socials; «És una pràctica sense sentit que es fa cada any. ¿No es queixaven de la falta d’autobusos? Estic molt fart d’aquestes tonteries», manifesta un altre.

Més d’un any de conflictes

Avanza va ser focus de polèmica durant tot el 2022 i bona part del 2023. L’any passat, les múltiples incidències en el servei –l’Àrea Metropolitana de Barcelona va arribar a sancionar l’empresa– i les queixes dels usuaris es van convertir en el pa de cada dia. Seguidament, a finals del 2023, els treballadors d’Avanza al Baix Llobregat van iniciar una sèrie protestes i vagues que es van allargar durant gairebé cinc mesos.

Notícies relacionades

Bona part d’aquests problemes es van resoldre l’abril d’aquest any. D’una banda, gràcies a la renovació de part dels autobusos –que van permetre reduir el nombre d’incidències– i, de l’altra, després que el comitè d’empresa arribés a un acord amb l’operadora i s’acordés posar fi a les vagues i protestes.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels, Viladecans, Gavà i Sant Boi a EL PERIÓDICO Castelldefels, EL PERIÓDICO Gavà, EL PERIÓDICO Viladecans i EL PERIÓDICO de Sant Boi