Transport públic

Els conductors d’Avanza al Baix i l’empresa arriben a un acord després de gairebé cinc mesos de vagues

  • Front comú dels conductors de bus del Baix i l’Hospitalet per impulsar una nova jornada de vaga

  • L’AMB insta a posar fi als conflictes laborals dels busos del Baix Llobregat i l’Hospitalet

Els conductors d’Avanza al Baix i l’empresa arriben a un acord després de gairebé cinc mesos de vagues

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

El comitè d’empresa d’Avanza al Baix Llobregat i l’Hospitalet ha desconvocat la jornada de vaga prevista per aquest dijous 20 d’abril i pot ser el preludi del final del conflicte laboral que afecta les línies del Baix Llobregat sud des de finals del 2022.

I és que sindicat i empresa han arribat a un «preacord» que, un cop sigui ratificat en assemblea aquest mateix dijous 20, posarà fi a gairebé cinc mesos de vagues, aturades parcials i manifestacions constants. Fonts del comitè comenten que creuen que es tracta d’un «bon» acord i confien que tirarà endavant.

En cas que el pacte no tirés endavant, seguirien les aturades convocades per als pròxims dies, inclosos els dies 22 i 23 d’abril, la diada de Sant Jordi. En aquest supòsit, les aturades parcials es farien de 2 a 5 h i d’11 a 14 h –amb un 20% del servei– i de 17 a 20 h –amb un 40%–.

Fa poc més d’una setmana, els conductors d’Avanza al Baix van portar a terme una manifestació de bracet amb els treballadors de Monbus/Julià –que estan immersos en el seu propi conflicte laboral– en què les seves reivindicacions se centraven en la millora del seu conveni actual, unes negociacions que, va comentar llavors Marco Daluz, president del comitè d’Avanza, estaven en marxa des de fa gairebé un any, el maig del 2022, i que fins ara estaven «enquistades».

«Demanem dos dies descans setmanal, que actualment no els tenim i millores salarials perquè estem amb el sou congelat des del 2019», va destacar el president del comitè d’empresa d’Avanza, que també va dir que «hi ha moltes setmanes que només tenim un dia de descans». «Tenim un calendari de dies festius de 83 dies anuals, tothom que té dos dies de descans són 104, nosaltres en tenim 83. Tenim 244 jornades de treball, el normal serien 224», assegura. 

Notícies relacionades

Així, Avanza ha fet una nova proposta d’acord econòmic als seus treballadors que, segons ha pogut saber aquest diari, suposaria un augment de sou dels anys 2022 (3,5%), 2023 (3,5%) i 2024 (1%), la reducció de 37 hores anuals, passar a 239 jornades de treball o un plus per servei de nit ampliat a 10 euros per jornada treballada, entre altres qüestions.

Llegeix totes les notícies de Castelldefels a EL PERIÓDICO Castelldefels