Bàsquet

El Barça pateix per superar el Girona de Marc Gasol

L’equip de Jasikevicius paga la seva falta de tensió i es complica el desenllaç en un partit que va dominar de 18 punts (72-69)

El Barça pateix per superar el Girona de Marc Gasol

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Era un retrobament d’amics, la tornada de molts ex al Palau Blaugrana: Aíto, Barton, Eric Vila, Sorolla, Figueras, Oriola (homenatjat malgrat la seva mala sortida) i Marc Gasol, molt aplaudit. Però ho era només sobre el paper. El Girona de Marc Gasol va exigir al màxim el Barça per emportar-se la victòria i va demostrar que la seva voluntat és que la seva condició d’ACB no sigui només passatgera (72-69). Vesely i Higgins li van donar a l’equip blaugrana la consistència perquè no es trenqués en l’escomesa final dels gironins.

L’equip de Jasikevicius va voler dosificar-se per assegurar el triomf. Tot just 48 hores després d’enfrontar-se al Fenerbahçe, va intentar preservar energia dels seus titulars i donar molts minuts a la segona unitat, i això el va portar a tenir alguns problemes al final per assegurar el triomf en un últim quart per oblidar, en què només va sumar set punts. El conjunt d’Aíto va encarar el partit amb la idea de competir i tot i que el Barça va obrir marges importants en algunes fases (65-47, m. 29), no va abaixar els braços, en la línia de tots els equips del preparador madrileny, i es va continuar obstinant fins a convertir el desenllaç gairebé en un cara o creu.

Moltes rotacions 

El Girona va aprofitar la falta de tensió del rival per marcar el ritme amb Colom i Marc Gasol ja d’inici. El 0-6 inicial i el 9-15 després de dos minuts va ser la millor prova de l’actitud d’uns i altres. Fins que Jasikevicius no va moure la banqueta, no va trobar l’equip blaugrana el plus d’intensitat necessari.

Amb la sortida de Vesely, la defensa del Barça va començar a funcionar, a tancar el rebot i l’equip va trobar punts fàcils en el contraatac, cosa que afegida a una bona ratxa des del triple va propiciar un parcial de 14-2 que li va permetre recuperar la iniciativa. El Bàsquet Girona també va perdre consistència quan van començar les rotacions.

Protagonisme de Colom

Amb Marc Gasol com a líder de les operacions aguanta les comparacions. Però l’equip d’Aíto es ressent molt quan surt dels esquemes i aquesta baixada de tensió la va aprofitar el Barça per dominar amb comoditat, repartir minuts i obrir ja un marge interessant en el descans (50-38), amb el protagonisme destacat d’Oscar Da Silva, que se’n va anar al vestidor amb 15 punts.

El Girona va mantenir la confiança, des de la bona direcció de Quino Colom, un dels jugadors que va intentar reivindicar-se a la pista blaugrana. Quan el Barça aixecava el peu de l’accelerador, l’equip d’Aíto reduïa diferències (54-46, min. 25) i els blaugranes es veien obligats a donar una nova empenta (65-47, min. 29), que semblava definitiva.

El protagonisme de Marc Gasol en el tram final, tanmateix, va acabar ficant el Girona en la lluita (68-63, min. 37) i va obligar el Barça a posar-se la granota de feina i que Higgins i Vesely assumissin galons per evitar que la sorpresa es consumés.

Notícies relacionades

 Fitxa tècnica FC Barcelona: Satoransky (3), Laprovittola (3), Paulí (2), Da Silva (16), Sanli (1) –equip inicial–, Vesely (14), Kalinic (6), Abrines (8), Higgins (13), Jokubaitis (4), Caicedo (-) i Nnaji (2).

Bàsquet Girona: Colom (13), Taylor (12), Vila (4), Prkacin (6), Gasol (9) –equip inicial–, Fjellerup (8), Figueras (9), Miletic (8), Oriola (-), Hanzlik (-), Garino (-) i Sorolla (-).