BÀSQUET

El Barça i el Girona derroten amb facilitat el València i el Múrcia

Els blaugranes surten líders de la seva visita a La Fonteta i els gironins arriben als 100 punts i sumen la segona victòria

FCB

1

El conjunt blaugrana va aconseguir la victòria a València, on arribava després d’encadenar quatre victòries consecutives i amb l’objectiu de prendre-li al Tenerife el liderat provisional de la Lliga. I ho va aconseguir després de derrotar el conjunt local 80-92.

Ja des de l’inici, el Barça va agafar les regnes del partit amb una magnífica aportació de sortida de Laprovittola i Satoransky, molt encertats en els triples. D’aquesta manera, el primer quart es va tancar amb un tranquil·litzador 18-23. En el segon, es va vorejar la perfecció en el joc d’atac tot i que amb alguns errors defensius. Al descans, el conjunt català dominava per 40-55.

Ja en la segona part, els blaugranes es van encomanar a l’encert de ‘Lapro’ i amb els seus triples es va arribar a un avantatge de 18 punts i amb un València que no podia frenar-los. 60-77 al final del tercer quart. En l’últim, després d’algun contratemps inicial, amb la banqueta en moviment, el Barça va controlar el conjunt valencià per tancar el partit amb un clar 80-92.

Per la seva banda, el Girona també va tenir un triomf fàcil a casa contra el Múrcia (100-89), ja que sempre va anar per davant del marcador per acabar guanyant de forma clara el primer quart per 24-10. El domini va continuar i la primera part es va acabar 52-33. Els murcians no van aconseguir redreçar el partit després del descans. L’equip de Marc Gasol va sumar d’aquesta manera la segona victòria de lliga.

Les fitxes dels partits

VALÈNCIA BASKET: 80 (18+22+20+20): Chris Jones (19), Jonas Radebaugh (7), Josep Puerto (5), Jaime Pradilla, Bojan Dubljevic (11) –cinc inicial–, Klemen Prepelic (11), Víctor Claver, Xabi López-Arostegui (7), Kyle Alexander (7), Jared Harper (11) i James Webb III (2).

BARÇA: 92 (23+32+22+15) Tomas Satoransky (12), Nico Laprovittola (21), Nikola Kalinic (14), Jan Vesely (4), James Nnaji –cinc inicial–, Sertaç Sanli (5), Rokas Jokubaitis (6), Àlex Abrines (3), Oscar da Silva (7), Cory Higgins (18), Oriol Paulí (2) i Michael Caicedo.