BASKONIA 74 - 85 REIAL MADRID

Tavares s’engeganteix davant el campió i consolida el liderat del Madrid

• El pivot capverdià assalta el Buesa Arena amb 16 punts, 12 rebots, 5 taps i 37 de valoració

3

El Reial Madrid, líder de la Lliga Endesa, es va imposar amb claredat a casa de l’actual campió, el TD Systems Baskonia, en un duel controlat de principi a final i que li va servir per enfortir la seva posició al capdavant de la taula de l’ACB.

Com ve sent habitual últimament, Edy Tavares no va tenir rival a la pintura i va acabar amb 37 de valoració (16 punts, 12 rebots i 5 taps) en un duel en què Gabriel Deck va confirmar el seu pas endavant amb 18 punts de valoració i Carlos Alocén va agafar més galons en la direcció del partit. Els de Dusko Ivanovic van pagar car les entrades de cada quart i van anar a remolc del Reial Madrid malgrat l’afany de Pierrià Henry, que va ser el més encertat del seu equip amb 20 de valoració.

L’equip blanc va entrar millor al partit i va anotar amb facilitat a l’aprofitar els desajustos defensius d’un Baskonia que tampoc va estar fi en el llançament a cistella. Dos triples de l’argentí Gabriel Deck van llançar rl Madrid, mentre l’entrada de Youssoupha Fall no canviava les coses a la cistella vitoriana, on continuaven plovent punts blancs. L’atac madridista fluïa a les ordres de Carlos Alocén i executat per Edy Tavares, amo i senyor de les dues pintures al primer quart, favorable al seu equip (20-27).

Un 0-7 per als de Pablo Laso a l’arrencada del segon assalt va obrir una bretxa de 14 punts, preocupant per als locals, que no trobaven el camí del cèrcol i veien que el rival anotava pràcticament a cada atac. L’entrada d’Ilimane Diop va millorar un Baskonia que va castigar amb la seva velocitat els blancs, més febles amb Edy Tavares a la banqueta. Però va aparèixer Trey Thompkins amb set punts consecutius per reflotar el Reial Madrid quan s’acostaven els baskonistes i el duel se’n va anar al descans amb 36-45, després d’una cistella de Luca Vildoza, el més inspirat dels bascos.

Reacció i ensorrament

Els madrilenys van tornar a començar un altre període de forma excel·lent i van posar terra pel mig amb un parcial de 0-7 que va obligar els bascos a remar una altra vegada. Tot i que Dusko Ivanovic va trobar en Diop el seu millor cinc, posteriorment va apostar per jugar sense un home gran per intentar treure de la pintura Tavares, però els va costar ajustar la defensa.

L’intercanvi de cistelles afavoria el Reial Madrid, que tenia una renda còmoda, fins que tres triples consecutius dels locals van retallar la distància per sota dels deu punts i es va entrar a l’últim quart amb 60-66, gràcies a un Henry elèctric. El Baskonia va ser trobat el seu joc a poc a poc i va intentar treure rèdit dels descansos que s’agafava el sostre blanc, factor diferencial del partit.

El joc dels dos equips es va enquistar en els primers compassos de l’últim assalt, però va ser el Reial Madrid qui abans va despertar de la letargia i va encarrilar la victòria amb un triple d’un inèdit Jaycee Carroll que va posar el 62-76 a sis minuts del final. El Baskonia només va fer dos punts en set minuts de l’últim acte i ho va pagar car amb 62-85 en contra. Els de Pablo Laso van controlar la diferència malgrat el 12-0 final i van aclarir tots els dubtes de l’últim mes al Buesa Arena amb un 74-85.

Fitxa tècnica

74 - TD Systems Baskonia (20+16+24+14): Henry (14), Giedraitis (8), Sedekerskis (-), Polonara (10) i Jekiri (2) –cinc inicial–, Raieste (-), Vildoza (11), Diop (10), Fall (-), Peters (7), Dragic (7) i Kurucs (3).

85 - Reial Madrid (27+18+21+19): Alocén (11), Causeur (13), Deck (18), Thompkins (14) i Tavares (16) –cinc inicial–, Laprovittola (4), Carroll (3), Abalde (-), Taylor (4), Tyus (-), Garuba (2) i Vukcevic (-).