Educació especialitzada

Barcelona tindrà el curs que ve un nou institut per alimentar les arts i la cultura local

L’Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona establirà sinergies amb els principals equipaments artístics de la ciutat

Barcelona tindrà el curs que ve un nou institut per alimentar les arts i la cultura local

Guillem Roset (ACN)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el tinent d’alcaldia de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, han presentat aquest dimecres el nou Institut de Tècniques Audiovisuals i de l’Espectacle de Barcelona, que obrirà les portes el curs 2023-2024 amb 289 places i nou grups, que es duplicaran el curs següent.

 L’institut forma part d’una nova tipologia de centres focalitzats en els «ensenyaments professionalitzadors amb un disseny que aposta per una configuració d’espais flexible i polivalent», adaptats als usos, als perfils i a les edats dels usuaris als quals van dirigits, informa el consistori en un comunicat. Estan treballant un conveni amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) que preveu línies de col·laboració relacionades amb la cessió d’espais i el suport de professionals del TNC al personal docent del centre en diferents disciplines.

‘Quid pro quo’

Notícies relacionades

 Aquesta col·laboració possibilitarà l’intercanvi d’informació entre el teatre i el personal docent del centre perquè es pugui realitzar una correlació de continguts entre les matèries que s’imparteixen i els projectes artístics que es portin a terme en cada moment al TNC. El projecte vol «establir sinergies» amb altres equipaments culturals de la ciutat com la Sala Razzmatazz, Barcelona Music Lab, el Gran Teatre del Liceu, la Sala Becket, el Teatre Lliure, L’Auditori, el Palau de la Música Catalana, el Mercat de les Flors i el Primavera Sound, entre d’altres.

El centre està distribuït en diversos espais. La seu principal, ubicada en els mòduls de l’actual escola Auditori amb 1.900 metres quadrats de superfície, els espais cedits pel TNC amb 450 metres quadrats i, finalment, la sala de pràctiques principal, ubicada a l’Orfeó Martinenc juntament amb altres espais complementaris, amb un total de 550 metres quadrats. En total disposarà de 2.900 metres quadrats de superfície d’equipaments. El disseny i condicionament d’aquests espais anirà a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona i tindrà un cost de 400.000 € que està finançat a parts iguals pel Departament de Educació i el consistori.